• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.01.2017

23:59

EVROPA POD SNEGOM I LEDOM U DUBOKOM MINUSU: Više od 60 žrtava velikog mraza!

Vesti

EVROPA POD SNEGOM I LEDOM U DUBOKOM MINUSU: Više od 60 žrtava velikog mraza!

Podeli vest

Hladni talas koji je zadesio Evropu poslednjih dana odneo je više od 60 žrtava, najviše u Poljskoj, Rumuniji i balkanskim zemljama, javlja AFP

U poslednja 24 sata u Poljskoj je šest ljudi umrlo od smrzavanja, a zvaničnici kažu da se broj žrtava smrzavanja od 1. novembra 2016. godine popeo na 71.

Zbog toga je poljska policija apelovala na ljude da pomažu najugroženijima, naročito beskućnicima, ali su apelovali i na decu i starije da ne izlaze iz kuća zbog zagađenja vazduha, koje su izazvali energenti koje neka domaćinstva koriste za grejanje.

U Makedoniji su prijavljena tri smrtna slučaja, a u Albaniji jedan zbog hipotermije, dok je u Slovačkoj šestoro umrlo.

Prethodna 24 sata u Rumuniji je šestoro umrlo od hladnoće, dok su u Grčkoj migranti prebačeni u montažne kuće i pokrivene šatore.

U toj zemlji će izbeglice koje borave u prihvatilištima na ostrvima u lošim uslovima najverovatnije biti prebačeni u kuće i hotele. 

Zbog snega su otkazani letovi u Solunu, dok je u nekoliko delova Grčke proglašeno vanredno stanje.

U Atini su zatvorene škole, dok je više od 10 skloništa otvoreno za beskućnike.

U Istanbulu se zbog snega i snažnog vetra urušila nadstrešnica džamije kada je poginula jedna osoba i povređeno više od 10.

Zbog hladnoće preminulo je 24 osobe u istočnoj Ukrajini i još 10 u Belorusiji.

U međuvremenu, saobraćaj Dunavom između Rumunije i Bugarske je obustavljen, a u delovima Rumunije škole i dalje ne rade.

Proteklog vikenda i u Rusiji je zabeležen najhladniji Božić u poslednjih 120 godina.

Međunarodni komitet Crvenog krsta upozorio je danas građane da se dobro zaštite od ekstremno niskih temperatura koje su zahvatile Evropu i da ne izlaze napolje bez preke potrebe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija