• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

11.01.2017

13:59

UNICEF: U Jemenu ubijeno 1.400 dece od početka rata 2015. godine!

Vesti

UNICEF: U Jemenu ubijeno 1.400 dece od početka rata 2015. godine!

Podeli vest

U Jemenu je od početka rata 2015. godine poginulo 1.400 dece, a oko 2.000 škola je van upotrebe, saopštio je danas u Sani Fond UN za decu (Unicef)

- UN su od početka eskalacije sukoba u Jemenu registrovale smrt oko 1.400 dece, dok je 2.140 ranjeno- izjavila je predstavnica Unicefa za Jemen Meriksel Relano.

Oko 2.000 škola je zatvoreno jer su srušene ili oštećene i pojedine služe kao utočište za raseljene ili u vojne svrhe.

UN navode da je od početka sukoba u Jemenu u martu 2015. godine poginulo 7.350 ljudi, a 39.000 je ranjeno, uključujući i civile i borce.

Uprkos primirju i mirovnim pregovorima započetim uz pmoć UN, u Jemenu ratuju medjunarodno priznata vlasti i šiitski pobunjenici, saveznici bivšeg predsednika Alija Abdulaha Saleha, koga podržava Iran.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija