• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2017

19:44

KORAK OD RATA, PUTIN ŠALJE TRUPE NA NATO! Ruski lider spremio žestok odgovor na provokaciju zapada!

Vesti

KORAK OD RATA, PUTIN ŠALJE TRUPE NA NATO! Ruski lider spremio žestok odgovor na provokaciju zapada!

Podeli vest

Ruski lider na zapadnu granicu svoje zemlje, gde je NATO nagomilao snage, poslao dodatne transportere, borbena vozila, avione, helikoptere i dronove, a poslaće još desetine hiljada vojnika

Ruski predsednik Vladimir Putin na zapadnoj granici svoje zemlje, gde je NATO nagomilao snage, rasporedio dodatne transportere, borbena vozila, avione, helikoptere i dronove.

Očekuje se da će poslati i još desetine hiljada vojnika, kao i balističke rakete.

Velika pretnja

Prema navodima štampe u Moskvi, nakon što su SAD dopremile teško naoružanje u baltičke zemlje, Poljsku, Rumuniju i Bugarsku, ruska zapadna vojna oblast dobila je jako pojačanje u vojnoj opremi.

- Sada na zapadnoj ruskoj granici ima oko 1.500 transportera i borbenih vozila. Sva ta vojna tehnika je modernizovana. Osim toga, avijacija je pojačana i helikopterima "Mi-28" i "Mi-35". Takođe, poslati su i avioni "su-35" i dronovi koji lete na visini do 6,5 kilometara - pišu ruski mediji.

 

 

Oni dodaju da analitičari predviđaju da će Moskva na zapadnu granicu Rusije poslati još snaga.

- Očekujem da Rusija pošalje dodatne trupe na svoju zapadnu granicu. Tamo je oko 340.000 vojnika, a pretpostavljam da će Putin poslati još desetine njih. Takođe, verujem da će balističke rakete "iskander M", koje su u Kalinjingrad privremeno prebačene u oktobru, ostati tamo do daljnjeg. Istovremeno mislim da će još tih projektila biti poslato u kalinjingradsku oblast - kaže za Sputnjik dr Martin Mekoli, profesor na Univerzitetu u Londonu.

On dodaje da dopremanje vojne opreme i vojske SAD u istočnu Evropu Moskva vidi kao najveću pretnju još od perioda Hladnog rata.

 

 

- Zapadni vojni savez povećava rizik od svetskog rata raspoređivanjem vojske duž granica Rusije. Čelnici NATO znaju da će Rusija na to odgovoriti. Iako trenutno nikome ne odgovara rat u Evropi, ne treba zaboraviti da sukobi nekad počinju zbog najmanje greške. Sa NATO i SAD trupama u istočnoj Evropi i bivšim sovjetskim republikama, i ruskom vojskom u neposrednoj blizini, postoji realna šansa da i najmanja greška izazove rat - objašnjava Mekoli.

Prekršen sporazum

Inače, NATO još od 2014. gomila svoje trupe u istočnoj Evropi, navodeći da je to mera protiv navodne ruske agresije. Poslednji vojni kontingent dopremljen je tokom vikenda.

Zapadni vojni savez povećava rizik od svetskog rata raspoređivanjem vojske duž granica Rusije

Martin Mekoli

 

Tada su SAD u Nemačku dopremile 87 tenkova "abrams", 20 komada samohodne artiljerije, 136 borbenih vozila "bredli", stotine logističkih kamiona, transportera i "hamera", kao i 4.000 vojnika.

Sva oprema i vojnici biće raspoređeni po Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Bugarskoj i Rumuniji. Očekuje se još da stigne i 50 američkih višenamenskih helikoptera "blek hok", 10 transportnih helikoptera "činuk" zajedno sa 1.800 vojnika, kao i još jedan bataljon vazdušno-desantnih snaga, koji broji 400 ljudi, sa 24 borbena helikoptera "apač".

Čelnici NATO tako su prekršili sporazum sa Rusijom iz 1997, prema kojem su se obavezali da neće trajno stacionirati svoje trupe u istočnoj Evropi. Alijansa, međutim, tvrdi da njene snage nisu trajno stacionirane, već da će se rotirati na devet meseci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
drakula

pre 7 godina

toooo care,razbucaj dzukele,pa kao i kroz istoriju,brani i ocisti svoju bracu ovde od arnauta i ostalih stakora.Istorija se ponavlja

Lala iz Banata

pre 7 godina

Одлази Обама....Отићи ће и НАТО...Само ће Русија и Србија...опстати...! Остали иду на "смеће" историје, друго од Бога и не заслужују...! Тако је записано у Откривењу....Читајте...не будите лењи...Све је пророк лепо и језгровито објаснио...само ПРАВОВЕРНИ.... - опстају...! Остали... слуге Антихристове, и људски несој, иду на ...сигурну - "ломачу"... !!

steva

pre 7 godina

Zasto prokleti ameri ne ratuju u svojoj prokletoj zemlji, a ne ovde po evropi. Zelim im srecan povratak u crnim kesama, dabogda kosti ostavili po evropi.Od njih normalan svet nema mira.\n

cccc

pre 7 godina

Ovi iz nata su mislili da je to Libija, Srbija Irak ili neka druga državica koje su oni hrabro napadali. Hajde napadnite paćete videti kako braća Rusi to rade ali nemojte posle da plačete da su upotrebili preveliku silu. ha ha ha

bogster

pre 7 godina

A šta traži NATO na granici Rusije? Kakvi su to naslovi?? Zar nije istinitije? Rusija sprema odbranu od pobesnelih NATO osvajača!!

vlada

pre 7 godina

Rusi nisu osvajači, ali ako krenu ....to bi nemci morali da znaju! Hoćete li opet rusku zastavu na Bundestagu / Rajstagu/? Ja samo pitam!

Rossia

pre 7 godina

НАТО је четврти рајх у процесу распадања, по њима, највећа претња по светски мир су Милорад Додик и Владимир Путин јер им не дају да баце Србе и Русе на колена, треба Трамп да им пошаље психијатра па да објави разлаз јер ово постаје смешно.

bube

pre 7 godina

Tramp treba hitno reagovati i rasturiti odlazeći sistem.

Alex

pre 7 godina

Staljin je reko kad je nemira u evropi udrite samo svabu, i ako nemci ne razmisle dobro mislim da ce im biti zabranjeno nemacki da pricaju vise.

Boki

pre 7 godina

Da. Mnogo gledaju te holivudske filmove, ono: "Nemoguća misija", "Umri muški" i to.

Arhangel

pre 7 godina

Mozak nikada nisu ni imali. Imaju samo zicice koje im drze usi .

Goran

pre 5 godina

Pa do sada se nije ratovalo na njihovoj teritoriji, nije imalo chime da se dobaci i bili mirni, a sada su stvari drugachije pa kad bude pochelo da padaju rakete onda ce pomreti od straha

Željko

pre 7 godina

Једино ако немачка француска енглеска и још понека земља из тог дела света буду ратовале...америка је своју могућност рата против Русије завршила доласком Србина трампа на чело те државе!!!n

Ljubo

pre 7 godina

Rat je nuzno zlo?!....pricace civilizacije posle nas ,nismo ni mi samo Bogom dati ,puno smo gresni od krajnjeg zapada do krajnjeg istoka ....

srox

pre 7 godina

nebude li trump promenio stav SAD\'a prema RUSSKOJ FEDERACIJI ceka ce ih odgovor!

ČITATELJKA

pre 7 godina

Rusofili, smanjite radost - ubiće vas žalost!

Tantal

pre 7 godina

Da li stvarno niko ne vidi šta se sprema, ovo je smo vezivanje snaga radi pomoći Ukrainskoj ofanzivi za vraćanje teritorije

Mahnit Besan

pre 7 godina

Putin je savremeni Hitler i najvece zlo danasnjice.

ivan

pre 7 godina

Sta bre rade ovi koji vode te drzave,jel su oni normalni? Normalnom coveku nije do rata,neka salju svoju decu predsednici pa neka ratuju ako im se ratuje.

nina

pre 7 godina

Nadajmo se da amerikanci nisu bas toliko poludeli kao mnogi evropljani. Neverovatno je da te balticke zemlje, Ukrajina I Poljska toliko mrze ruse da hoce da izazovu rat I to bas u Evropi a njihove ekonomije zavise velikim delom od Rusije. Pa sta oni misle sta bi ostalo od Evrope??? Dali imaju I malo mozga medju usima? Pa zar misle da bi im Rusi dozvolili da predju granicu Rusije? Tog istog momenta njihove drzave bi bile zbrisane sa zemljine kugle. A tek sta bi bilo sa svima nama ostalima da se I ne govori jer bi se rat razvio svugde u svetu. Fasisticke drzave (ili ako je vise prihvatljivo) bivse, trebalo bi da vec jednom prihvate da su izgubili ratove I da se ide napred a ne da se jos i danas svete Rusima I Srbima zbog gubitka ratova. Ovi mladji misle kao oni bi pobedili pa su poskidali svoje maske I zveckaju oruzijem ne shvatajuci sta rade I sta mogu izazvati.

božo

pre 7 godina

AMERI,NISU IMALI DIREKTAN KONTAKT SA RUSIMA RUSI NISU CRVENOKOŠCI

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija