Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2017

22:12

TRAMP: GENERAL MLADIĆ JE HEROJ! Novom predsedniku SAD Obamina administracija spakovala 'srpsku aferu'?!

Vesti

TRAMP: GENERAL MLADIĆ JE HEROJ! Novom predsedniku SAD Obamina administracija spakovala 'srpsku aferu'?!

Podeli vest

Na internetu se juče pojavio lažni tvit Donalda Trampa u kom on navodno kaže da je general Ratko Mladić prvi borac protiv Al Kaide i islamskog terorizma... I dok jedni tvrde da je ovo nameštaljka Obame, koji ovako hoće da diskredituje Trampa, ima i onih koji tvrde da je tvit autentičan

Novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu, posle lažnog intervjua srpskim medijima, politički protivnici smeštaju novu "srpsku" aferu!

Ugrožavaju srpsko-američke odnose
Neko zlonameran je postavio taj tvit i tako pokušao da mu napakosti, ali i da ugrozi američko-srpske odnose
Zoran Milivojević, diplomata

Na internetu se u noći između ponedeljka i utorka pojavio Trampov "tvit" u kome američki lider navodno kaže je general Ratko Mladić heroj, prvi borac protiv Al Kaide i islamista u Evropi!

Podmetačina ili ne?

Analitičari i stručnjaci sumnjaju da je ova podmetačina delo odlazećeg predsednika Baraka Obame, koji želi da pre inauguracije 20. januara dodatno diskredituje Trampa u SAD! Teoretičari zavere, međutim, tvrde da je Trampova poruka autentična, ali da ju je američki lider obrisao pod pritiskom svojih savetnika!

- U svakom slučaju, bio lažni ili pravi, ovaj tvit je podigao veliku prašinu. Trampovi neistomišljenici tvrde da je logično to što on podržava navodne ratne zločince i na tome pokušavaju da ga još više unize. Oni koji ga podržavaju uvereni su da Tramp to nikad ne bio rekao i da je zapravo reč o novoj Obaminoj nameštaljci... - kaže jedan od naših sagovornika.

 

 

Niko juče zvanično nije želeo da komentariše ove navode. Na drugoj strani, advokat Branko Lukić, branilac Ratka Mladića, kaže da ne može ozbiljno da se bavi autentičnošću Trampovog tvita.

printscreen

- Ne znam šta je tu istina, mogu samo da nagađam... Kad je reč o borbi generala Mladića i VRS protiv islamista, to je istorijska činjenica dokazana i pred Hagom. A da li se on prvi borio protiv Al Kaide? Ipak nije. Protiv ove ogranizacije, koju su osnovali Amerikanci, borili su se još vojnici SSSR u Avganistanu... - podseća Lukić.

Istorijska činjenica
Kad je reč o borbi generala Mladića i VRS protiv islamista, to je istorijska činjenica dokazana i pred Hagom
Branko Lukić, Mladićev advokat

Karijerni diplomata Zoran Milivojević nema nikakvu dilemu da je ovde reč o "podmetačini".

- Ne verujem da je to Tramp napisao. Njemu sigurno ne pada na pamet da se pred inauguraciju bavi Mladićem. Neko zlonameran je postavio taj tvit i tako pokušao da mu napakosti, ali i da ugrozi američko-srpske odnose - ocenjuje Milivojević.

Američki buntovnik

Analitičar Dževad Galijašević smatra da je Tramp ipak mogao da pošalje ovakvu poruku.

- Ovakav stav mi liči na njega, a i poznato je da on vrlo često koristi Tviter. Tramp je upoznat s dešavanjima devedesetih, a još tada je pokazivao da je antiglobalista. To što on radi podseća me na dramatično vreme Abrahama Linkolna i velike političke zahvate. Tramp mi deluje kao večiti buntovnik. Međutim, savetnici su mu verovatno rekli da izbriše ovu poruku jer bi mogla da mu nanese štetu... - zaključuje Galijašević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zivko

pre 7 godina

Donald Trump je predsednik svidelo se drugima ili ne. Tomislav Nikolic je predsednik svidelo se drigima ili ne. Ratko Mladic je borac protiv dzihada svidelo se drugima ili ne. Volja naroda se mora postovati.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Једнога дана...Када нас не буде било...Управо ће се тако УЧИТИиз Историјских Читанки целог света...! Да је Ратко Младић био ПРВОБОРАЦ против радикалног муслиманског фундаментализма у свету...! Биће херој....а сада му "произвођачи" и спонзори ИСИС суде у Хагу да би "замаскирали" своју улогу и свој злочиначки подухват звани: Пројекат и оснивање ИСИС-а да би се Арапима отело ЦРНО БЛАГО (нафта!) уз протеривање са њихових вековних огњишта...!! Баш као што су некад протерали и уништили ИНДИЈАНЦЕ да би им отели богате пашњаке..Сада на исти начин - отимају... - ПУСТИЊУ....!!

Demokrata

pre 7 godina

A zasto se postuje volja naroda Crne Gore za svojom drzavom, nacijom, crkvom?

Republika Srpska

pre 7 godina

Covjek je u pravu ako je to izjavio. Zna to sav Zapad samo jajare nisu smjela od crnca nobelovca da priznaju . Sad ce u Evropi pobjediti pravi ljudi umjesto ovih marioneta sadasnjih

Đeneral

pre 7 godina

Гинули су Срби свакога дана, од крвника и српских душмана, док нам српска вера није дала, легендарног Младић генерала. Жив нам био генерале, издајници горите у паклу.

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

Kako god, moramo i kao narod i kao drzava da budemo mudri i pametni i da za vreme Trampovog pretsedovanja blagovremeno iskoristimo ovaj vakum u kome ce glavni americki anti-srpski jastrebovi bar na neko vreme biti skrajnuti sa najvaznijih pozicija u americkoj administraciji, te da u skladu s tim sto pre resimo sve svoje zaostale probleme oko KosMeta i u vezi sa Rebublikom Srpskom i to na najpovoljniji moguci nacin po nas, jer bolju priliku od ove u skorije vreme sigurno necemo imati, ustvari, mozda nam je ovo i poslednja sansa da to resimo kako treba, posto ce jednog dana da ode i Tramp, a bojim se da ce onda oni koji dodju posle njega na vlast u Americi udariti po nama jos snaznije od bilo koga drugog i pre Trampa i pre Obame kako bi nadoknadili vreme koje su u medjuvremenu propustili.

laznjak

pre 7 godina

laznjak je zbog slova na kraju prezimena,on nema pojma nasa slova

ČITATELJKA

pre 7 godina

Nadam se da to nije izjava o r i g i n a l n o g Trampa.

simo

pre 7 godina

tebi citateljko kao da nesto nije jasno oko toga ko je i sta je General Mladic.Serpu u ruke ostavi se ti politike.

ČITATELJKA

pre 7 godina

Simo, da si pismen p r i b l i ž n o onoliko koliko nisi, tj. da si barem naučio pravila gramatike i interpunkcije (o tvom vokabularu neću sada), shvatio bi da sam školovana za intelektualno zahtevan posao, a ne za baratanje šerpama i gubljenje vremena u kuhinji, i ne za bilo kakve i bilo koje fizičke poslove - one poslove koje obavljaju i treba da obavljaju osobe tvog a ne mog nivoa obrazovanja.

miki delija

pre 7 godina

a ti pod imenom citateljka da imalo imas mozga napisala bi svoje ime kako ti je bogom dato a nebih se krila pod laznim imenom i onda da lupas tako stidi se

Lala iz Banata

pre 7 godina

То је Божија порука...Која ће се читати у Историјским Читанкама за 20 година... А Вама...? Како вам воља...!? Истина има гадну "нарав".... УВЕК НА КРАЈУ ИСПЛИВА НА ПОВРШИНУ...!! Тако ће бити и у случају Генерала Младића....!! Биће осуђен,... на његову жалост, од НАТО Судија....а после историјски рехабилитован, па чак и одликован од потомака - ових, који му данас суде...! То му судбина....!! Знам сигурно да ће баш тако бити....И то јасно видим.. Вама... - преносим...А Вама... понављам... - како воља...?! Предвидео сам и пуштање Рамуша Харадинаја на слободу...Кад потпише "2 папира"..!!

mladen

pre 7 godina

prva dama rodjena slovenka sticajem okolnosti veoma dobro zna pocetak rata u njenoj sloveniji.

Željko

pre 7 godina

Сви то знају ал неће да виде..Борио се радован против ал-каиде!!!n

Dusan

pre 7 godina

I ako si to napisao nista pogresno nisi uradio.Mladic jeste heroj i kad tad podici ce mo mu spomenik.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Он је већ ушао у свест и песму...Тако да ће као и сваки Правоверни Хришћанин, бити растргнут од лавова "римских" и пострадати као сваки Православни верник - за лик и дело Христа, којем ће своју напаћену душу ускоро - предати...! Таква му судбина... Искушење је било велико... Патња -такође ( нарочито после ћеркине смрти...?!) Остаје аманет...Да наставимо његову борбу...- која није завршена... Правоверни морају са Вером у Бога, а за његов Други Силазак, наставити борбу против Антихриста.... Јер смо ИЗАБРАНИ...!! Тако нам "суђено"...!! Тако је записано и мора се остварити....!!

mosa parezanin

pre 7 godina

Naravno da je nas heroj.Trebinje nas grad niko nkad nije uspio da oslobodi od trebinjaca od njegovoj postojanja.Ali uz boziju pomoc rodi se na Kalnikovu buduci Titof oficir imena Ratko Madic.Svojim nacinom oslobodjenja grada Trebinja od trebinjaca tiho usao u legendu kao Dok Holidej i tu ce da vijecno zivi.

Feniks1

pre 7 godina

Mr Trump to ne bi nikad izjavio . Mladic i radovan su ratni zlocinci pobunjenici i placenici Srbije i slobe . Ima ih jos na slobodi . Ako mislite da mozete lagati i manipulisati Mr Trumpa , tu ste se grdno prevarili . Vase zlocine ne moze nista oprati . S njim necete dugo igrati dvolicnu igru . Sada je 2017 i vec 2018 pocinje nova trka za predsjednika .

draza

pre 7 godina

OVAJ TVIT JE STAVIO SRBIN ILI RUS A MOZDA I NEKI SEVERNO KOREJAC I TVIT JE 100% LAZNI I ODGOVARA SAMO JEDNOJ STRANI NA BALKANU A TO JE SRPSKO FASISTICKA POLITIKA KOJA I DANAS POKAZUJE KO SU SRBI BILI OD 1941 DO 1945 I DA JE 99% SRBA 1941 ZAPOCELO RAT I UBIJANJE KAO FASITA AL KADA JE 1943 UVIDELO KO DOBIJA RAT PRISLO PARTIZANIMA

dusmani

pre 7 godina

Nek puknu dusamani, nek puknu dusmani Tramp postade predsednik..... Voli crne zene, voli plave oci, voli kada Obama po 10-ti put broji Klintonove glasove......

Anka Balkanka

pre 7 godina

Ime ti ne stoji izdajniče, bolje ga preimenuj u Gotovina!!!

fas

pre 7 godina

FAKE! Koga zanimaju srbi kada se u svetu vodi masonsko jezuitski rat.

trebinjac

pre 7 godina

NEKOM RAT NEKOM PROGON BRAT:Moji saborci iz Svedske i Danske kunu u zvijezde gen.Mldica a imaju i zasto ako iskreno dublje zagrebemo.12000 kruna svedsko-danskih primili penzije za ucesce u ratu 91-93.Kada su spremljenini na sluzbeni put te 93 kobireko cudada se dese ali njih je pogodilo pravo.Uzivajuih vec deceniju ipo dok mi u medjuvremenu izgubismo VRS i ta i kome da nesto trazis sto ne postiji.Mrvice i na skrge davaju i bolje i to ne primiti ali mora se tj.neko mora.Bolje ista nego ista a vonici VRS u izgnanstvu pemzije dobise kao da su ginuli krvarili za dance i svede.Apsurd zar ne ali ISTINA.

slovo Ć

pre 7 godina

Naučila ga Melanija da piše Mladić sa ć.

UFOLOG

pre 7 godina

Klintonovi i Obama su ovo napravili uz pomoć CNN-a. Stara je to šema sa pakovanjem afera. Pokušavaju sa raznim pričama da ponize i diskredituju Trampa pre 20. januara. A kao agent MI6 pobegao, plaši se Ruske odmazde. Za Rusku FSB je on marginalna ličnost i nije vrdan.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!
NBA

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!

Nedavno je Nikola Jokić odigrao fantastičan meč protiv Njujork Niksa, u kojem je predvodio svoj tim ka trijumfu rezultatom 113:100. Srpski centar je na toj utakmici ostvario svoj 22. tripl-dabl u sezoni postigavši 30 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

29.03.2024

11:49

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija