• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2017

23:56

VAŠINGTON POST TVRDI: Rusija zove Trampove ljude na pregovore o Siriji!

Vesti

VAŠINGTON POST TVRDI: Rusija zove Trampove ljude na pregovore o Siriji!

Podeli vest

Rusija je pozvala administraciju novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da prisustvuje mirovnim pregovorima o Siriji koje u kazahstanskoj prestonici Astani 23. januara organizuju Rusija i Turska

To je objavio "Vašington post" koji tvrdi da je ruska strana zaobišla administraciju odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame, za koju AFP navodi da je bila upadljivo odsutna iz ovog procesa.

Tvrdnja vašingtonskog lista objašnjava to što je aktuelni Stejt department objavio da SAD nisu dobile zvanični poziv na mirovne pregovore u Astani.

- Koliko je meni poznato, mi nismo dobili... zvanični poziv na pregovore- kazao je na jučerašnjem brifingu za medije portparol Stejt departmenta Mark Toner, prenosi Rojters.

Zvanična Ankara tvrdi da će SAD biti pozvane da učestvuju u mirovnim pregovorima o Siriji, koje Rusija i Turska ovog meseca organizuju u Kazahstanu, međutim Rusija je odbila danas da potvrdi tu informaciju, prenosi AFP.

AMERIKA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA: Nakon Trampove inauguracije moguć talas krvavog nasilja!

U prošlosti, Vašington je igrao ključnu ulogu u pokušajima da se suprotstavljene strane u Siriji dovedu za pregovarački sto, nije sarađivao sa Ankarom i Moskvom.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, čija zemlja kao i SAD podržava sirijske pobunjenike ipak je zahtevala da u pregovorima učestvuju i američki zvaničnici.

Međutim Kremlj nije želeo da komentariše inicijativu Turske.

- Ne mogu ništa o tome da kažem za sada- rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da je Rusija zainteresovana da u njima učestvuju strane koje imaju uticaj na političko rešenje u Siriji.

FINANSIJSKA ŠAMARČINA ZA MEGABOGATAŠA! Soroš zbog Trampa IZGUBIO MILIJARDU DOLARA!​

U međuvremenu, Sirija je optužila Izrael da je rano jutros bombardovao ključnu vazdušnu bazu pored Damaska, ocenjujući da je incident "očajnički pokušaj podrške terorističkim organizacijama".

Uprkos tome što podržavaju različite sukobljene strane, Rusija i Turska su zajedno radile prethodnih nedelja kako bi očuvale primirje, što je uvod u mirovne pregovore koji će se održati 23. januara u kazahstanskoj prestonici Astani.

TRAMPU NAMESTIO SKANDAL I NESTAO: Niko ne zna gde je obaveštajac MI6, u njegovoj kući ostala upaljena svetla!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zorica Avramovic

pre 7 godina

Ove vitez momcine sa fotosa ce ovaj svet, koji se pogubio u grabezi i krvavoj otimacini, da vrate na pravi put! Ima za sve dovoljno mesta pod ovom kapom nebeskom! Samo da smo zdrave pameti, strpljivi,i da ljubimo rod svoj i veru svoju, a tudju postujemo. A ova vest o Sorosu - pa to je nevidjeno dobra poslastica za pred spavanje! Hvala Tanjugu!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17