• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/RT/sputnik

18.01.2017

23:00

(VIDEO) POSLEDNJA LAŽ BARAKA OBAME: Amerika služi kao primer da "velike zemlje ne vrše invazije i maltretiraju male zemlje"!

Vesti

(VIDEO) POSLEDNJA LAŽ BARAKA OBAME: Amerika služi kao primer da "velike zemlje ne vrše invazije i maltretiraju male zemlje"!

Podeli vest

Dva dana pre silaska sa vlasti, predsednik SAD Barak Obama poslednji put je iz Bele kuće odgovarao na pitanja novinara

On je konferenciju počeo u svom stilu, zbijajući šale sa novinarima.

- Bio sam u iskušenju da danas ovde dođem u kupaćim gaćama, ali Mišel, čiji je modni ukus bolji od mog, mi je rekla da to nije prikladno za januar - našalio se Obama.

Prvo pitanje bilo je vezano za Čelsi Mening.

- Čelsi Mening je služila tešku zatvorsku kaznu - izjavio je Obama, istakavši da je kazna bila prevelika i da je odslužila deo.

On je dodao da je, s obzirom da je priznala krivicu i da je kazna bila prestroga u odnosu na informacije koje su procurele, imalo smisla da joj se zatvorska kazna umanji.

- Osećam se veoma zadovoljno što je pravda zadovoljena - rekao je Obama.

Obama je poručio da je u interesu Amerike da ima "konstruktivne" veze sa Rusijom, ali je napomenuo da je taj odnos unazađen do "neprijateljskog duha" kada je Vladimir Putin ponovo došao na čelo Rusije.

- Mislim da je u interesu Amerike i u interesu sveta da imamo konstruktivne odnose sa Rusijom. To je bio moj pristup tokom celog mog predsedavanja - rekao je Obama na svojoj poslednjoj konferenciji za novinare dva dana pre odlaska iz Bele kuće, prenosi AFP.

Tanjug/AP

On je takođe pomenuo da su SAD pomogle u diversifikaciji i poboljšanju ruske ekonomije.

On je, međutim, dodao da kada je Putin započeo svoj drugi mandant kao ruski predsednik 2012. godine "eskalirajuća antiamerička retorika" dovela je do "neprijateljskog duha" koji je "ovaj odnos učinio još težim".

Obama je pozdravio moguće pregovore sa Rusijom o smanjenju nuklearnog potencijala, ali kritikuje Rusiju jer ne želi da vodi pregovore.

Kako smatra, odnosi između Moskve i Kijeva će biti dobri, jer su te dve države povezane istorijskim i kulturnim vezama.

- Kao što sam ranije govorio, očekujem da će Rusija i Ukrajina imati jake odnose. Istorijski, one su povezane svim vrstama kulturnih i socijalnih veza - rekao je Obama.

- Međutim, Ukrajina je nezavisna država - dodao je on.

Instagram

Obama je nastavio pričajući o ulozi SAD i kako ona služi kao primer da "velike zemlje ne vrše invazije i maltretiraju male zemlje"

Upitan da li će pokušati da održi svoju zaostavštinu kada Tramp bude na čelu, Obama je rekao da je Tramp osvojio izbore i da prati viziju koja je suprotna od njegove, kao i da je "prikladno da nastavi sa svojom vizijom i načelima".

- Ne verujem da će biti velikih preklapanja - rekao je Obama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NOLAN SMIT

pre 7 godina

PA UPRAVO TO RADITE OD NASTANKA DO DANAS POČEV OD INDIJANACA, BARAKO OBMANA.n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Најлицемернији црначки политичар у ... - Миленијуму...! Издајник рода свог....И мали бедни лакеј, и "посилни"... - Ротшилд фамилије..! И њиховог поимања... - "Демократије"...!

ZN

pre 7 godina

Auh, kako zavidi Putinu! Tragično je kada neko ko je bio Predsednik najjače sile na planeti govori i odlučuje na osnovu lične netrpeljivosti i iz besa nemoći. A i pogubno za male zemlje koje ne dele njegove lične stavove.

mile

pre 7 godina

Kad covek procita sta prica Obama ne moze a da se ne zapita,sta je sa ovim covekom? \n

zeljko

pre 7 godina

Ovi lazu sami sebe isto kao i hrvati. Nemaju uzemljenje . Zato i propadate.

zeljko

pre 7 godina

Ovi lazu sami sebe isto kao i hrvati. Nemaju uzemljenje . Zato i propadate.

milorad

pre 7 godina

Obama je poručio da je u interesu Amerike da ima "konstruktivne" veze sa Rusijom, ali je napomenuo da je taj odnos unazađen do "neprijateljskog duha" kada je Vladimir Putin ponovo došao na čelo Rusije.PA SVI ZNAMO DA AMERICKIM KRAVARIMA NAJ BOLJE ODGOVARAO PIJANI JELJCIN PA DA RAZBIJU RUSIJU NA STO VISE DRZAVICA KOIM BI ZAPADNA BAGRA UPRAVLJALA I PLJACKALA RUSKE PRIRODNE RESURSE,ALI DAO GOSPOD BOG PUTINA KOI TO NE DA,ZIVEO PUTIN I RUSIJA

Zivko

pre 7 godina

Republikanci ce preispitati kako je moguce da Obama-Dobitnik Nobelove nagrade za mir za vreme svog mandata ima najveci broj vojnih okrsaja-intervencija.

gosti ga ne napustaju

pre 7 godina

U tom istom obracanju, vec ne znam koji put , nudi pomoc Trump ! On stvarno nije sam , ima goste u glavi !

master

pre 7 godina

Cudi me da mu nos nije porastao kao kod pinokija, ali usi jesu

Dusan

pre 7 godina

Zavadio si cio svijet i ispunio svoju misiju.To ti je najveci uspjeh, idi do djavola i ne vracaj se vise.Prebroji sad zrtve u svijetu koje su stradale za vrijeme tvoje vladavine i na to dodaj migrante i izbjeglicku krizu koju si ti izazvao, pa onda razmisli sam kakav si uspjeh postigao. I pored toga si nobelovac za mir u svijetu.Sram neka te bude.

vev

pre 7 godina

Da, izrekao je najvecu laz, DOBITNIK NOBELOVE NAGRADE ZA MIR!!! Pa sto raspaliste 78.dana po nama ,posle ni sama neznam koliko godina sankcija, bez odobrenja UN-a ? Branili ste trgovce frogom i oduzjem, ubice Sra i njihovo proterivanje sa naseg K i M! Zasto mirotvorni SAD naroda pobiste toliko ljudi o sveru...valjda nista drugo i niste znali, er ste stalno pucali najpre na Indijance, kad su nestali medjusobno ratovali, to je vasa istorija...RATOVI i crtaci... Uzgred ista je kao Drustvo naroda, pred Hitlerov dolazak na vlast,pre II.av.rara, sve je gledala, znala sta se zbiva i nista nije uradila, sasvim ista situacija je sada i sasvim je sve jedno ko sedi na celumnora da cuti kad mu kazu.

Mile

pre 7 godina

OVAJ JE PRVAK U NEISTINI I OBMANI . A KO JE PORUSIO SRBIJU , IRAK , SIRIJU , LIBIJU ? MISLIO SAM DA SU BALKANCI PRVACI U IZMISLJOTINAMA , ALI ODLAZECA AMERICKA ADMINISTRACIJA I ONE PRE NJE , SU NENADMASNI U TOME .

hehe

pre 7 godina

Uvodim novi pojam: "srbotrampovanje". To je mentalna aktivnost zasnovana na pretpostavci da ce Tramp raspustiti NATO, vratiti Srbima, Kosovo, uvesti sankcije EU a sa Rusijom i Kinom uspostaviti relacije kakve mi imamo. Koliko tu realne osnove ima - procenite sami da ja ne sugerisem.

Sargarepac

pre 7 godina

A onda je Mrmot zavio cokoladu u foliju...\n

xx

pre 7 godina

Boze kako majmunu ruzno stoji odjelo i kravata! Bas ne ide !!

XXL

pre 7 godina

Mislim da Martin Luter King NIJE Ovoga sanjao kada je izrekao onu njegovu čuvenu "Ja imam san ..." ("I have a dream").

Dragomir

pre 7 godina

Велике државе малтретирају мале државе!Мале државе могу да малтретирају велике државе АЛИ НИЈЕ ПРЕПОРУЧИВО! ... Када је ова тема увек се сетим обарања ,,невидљивог,, америчког авиона Ф - 117 код Буђановца.Прво што не постоји ништа што је невидљиво јер док једни праве такве авионе други раде на радарима па се зна - КОЈ КОГА ЗАЈ ... Добро,да се не изражавам!После обарања поменутог авиона мислио сам да ће Србију бомбардовањем са Б - 52 да сравне са земљом.Срећом није се десило и поменути авион је престао да се производи јер више никоме није био потребан.Остала је наша изрека А ШТО НИСТЕ РЕКЛИ ДА ЈЕ НЕВИДЉИВ? ... 520 АВИЈАТИЧАРА смо спасили америма у току Другог светског рата а Клинтон је на наговор подмуклог енглеза ТОНИ БЛЕРА послао унуке спашених авијатичара да нас бомбардују.Тај гест никада ни једна војска није учинила од када свет постоји!

boca

pre 7 godina

pa mogao si i go da dođeš što je normalno za majmune.vrati se tamo gde ti je mesto

deda

pre 7 godina

da li je neko napravio statistiku lazi odlazeceg.bas me interesuje koliko je lazi izrekao za vreme mandata.

Ljube

pre 7 godina

"velike zemlje ne vrše invazije i maltretiraju male zemlje" Licemerje bez presedana, da mi je da doživim da vas vidim pregažene i na kolenima da molite za milost, bagro nezajažljiva

Patriot

pre 7 godina

Ovo je ratni zločinac par exellence. Ljigavi prokleti patološki lažljivac. Ipak uspeo je da uvali amerima i njihovim podrepašima najgoru i najskuplju kantu svih vremena - F-35! Rusi i Kinezi sad i ne moraju da žure sa razvojem njihovih aviona pete generacije jer ovo "čudo" tehnologije mogu da počiste i sa postojećim arsenalom. Tako je na neki uvrnut način ovaj bolesnik i zaslužio Nobelovu nagradu za mir jer je uspeo da američku vojsku svede na gomilu pajaca bez mogućnosti da ikada više "vrše invazije i maltretiraju male zemlje". Idi ti Obmana lepo kući, neka ti Michelle opali par šamara i možeš polako da kuvaš pasulj i posle opereš sudove.

Barbara Liry

pre 7 godina

Dosledan u lazi, dosledan u zlocinu. I to ce biti njegov kontinuitet nakon odlaska ili u "vladi u senci".

vlada

pre 7 godina

....dobro da nisi izazvao još III svetski rat, kao poslednju želju! Onda bi kompletirao sav zločin koji postoji u tebi!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija