• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novi-svjetski-poredak.com

19.01.2017

18:45

PUTIN PONIZIO NATO ALIJANSU: Rusija je postala jača od svakog potencijalnog agresora..podvlačim OD SVAKOG!

Vesti

PUTIN PONIZIO NATO ALIJANSU: Rusija je postala jača od svakog potencijalnog agresora..podvlačim OD SVAKOG!

Podeli vest

Rusija je danas moćnija od svakog potencijalnog agresora – ocenio je Vladimir Putin. Učinio je to na proširenoj sednici Kolegijuma Ministarstva obrane Ruske Federacije, ali je odmah upozorio pripadnike ruskog vojnog vrha da opuštanja ne sme da bude

- Skrećem vam pažnju: ako sebi dozvolimo da se opustimo makar i na minut, ako sebi dozvolimo i samo jedan veći kiks u modernizaciji vojske i ratne flote i u obuci jedinica - situacija se može veoma brzo da pomeni. S obzirom na brzinu događanja u svetu - Rusija to čak ne bi ni stigla da primeti- rekao je Putin

On je dodatno precizirao i naglasio: “Moramo još mnogo toga da napravimo. Uprkos tome, mi smo već danas - s obzirom na mnoštvo faktora, uključujući ne samo vojne, nego i našu istoriju, geografiju i unutrašnje stanje društva - već danas, mogu to s uverenošću reći, jači od svakog potencijalnog agresora”.

Odmah potom je podvukao: “Od svakog!”

Govoreći o “ključnim zadacima u 2017.”, ruski lider je naglasio da će mnogo zavisiti od uspešnosti realizacije onoga što je započeto poslednjih godina i nastavio:

- Važno je da održavamo dostignuti tempo opremanja vojske i flote novim naoružanjem. Ministarstvo odbrane je dužno da osigura usklađeni razvoj svih vidova i rodove vojske, da nastavimo s uvođenjem u upotrebu visokopreciznog oružja, savremenih sredstava veze, izviđanja, upravljanja i radioelektronske borbe”.

Putin je posebno ukazao na značaj daljeg povećavanja potencijala strateških nuklearnih snaga, jačanja ruske “strateške trijade” i usavršavanja sistema upozoravanja o raketnom napadu.

Potrebni su nam pre svega - naglasio je Putin - raketni sistemi koji su u stanju garantovano da probiju sve današnje i buduće sisteme protivraketne obrane.

On je dodao da je Rusiji - za neutralizovanje svih vojnih pretnji - potreban i viši nivo strateških nenuklearnih snaga.

Ministar obrane RF - general vojske Sergej Šojgu - “reportirao” je da će na kraju 2017. opremljenost Oružanih snaga RF novim naoružanjem premašiti 60 posto.

Govoreći o o ruskom vojnom angažovanju u Siriji, Šojgu je rekao i ovo:

- Naše Vazdušno -kosmičke snage su sprečile raspad sirijske države i prekinule lanac obojenih revolucija u tom delu sveta. Prekidu vatre već su se priključila 1.074 naselja s tri miliona stanovnika, a 9.000 terorista je položilo oružje.

Naneta je znatna šteta međunarodnim terorističkim organizacijama u Siriji. Zaustavljeno je njihovo širenje po regiji. Razrušeni su neki kanali njihovog finansiranja i opremanja.”

Šojgu je precizirao da je dosad od terorista oslobođeno preko 12.000 kvadratnih kilometara sirijske teritorije, odnosno - 499 gradova i naselja.

Prema njegovim rečima, rusko vazduhoplovstvo je izvelo 18.800 borbenih letova i "uradilo" 71.000 udara po infrastrukturi terorista, uništivši 725 logora za obuku, 405 pogona za proizvodnju streljiva i oko 35.000 terorista, uključujući i 204 njihova komandanta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Није "понизио" НАТО.... - Није га чак ни... - споменуо....!! Рекао је:...- "потенцијални агресор"...?! Како сте Ви то.... "повезали" - са НАТО....?

ekonomista

pre 7 godina

Izgleda da je to "najveće poniženje" za taj NATO, upravo jer nije ga Putin ni spomenuo - kao potencijalnog "rivala".To ih je izgleda najviše zabolelo, što se na njih Putin nije ni osvrnuo...Ovi što ti dadoše minuse Lalo, nisu te razumeli, ali ima nas koji smo shvatili tvoju poentu. Ne žalosti se. Tvoje metafore i sarkazmi nisu za prosečne. Oni shvataju samo bukvalno. Samo ako vičeš; Živeo Putin! Car Putin. ITD. A tako nešto ako isto kažeš samo "zavijeno", ili metaforično,nažalost izgleda kod nas malo Srba danas može da shvati.

david

pre 7 godina

Ti verovatno misliš na crnu goru ili možda na ovo samoproglašeno kosovo.....

ackuur

pre 7 godina

A ko je drugi potencijalni agresor nego nato? Ko ovih dana gomila trupe oko Rusije? Pozabavi se malo logikom pa ce ti se samo reci. Banacani su inace bistri ljudi, sta se sa tobom zbilo?

Lala iz Banata

pre 7 godina

Да ли је могуће да 77 људи не разуме... - метафору...? Школски пример. Па још - под знацима навода - "понизио"...!! Неко је бежао са "часова"... И јасно видим колико је "шуварица" заглупљивала генерације ђака од: "шездесетих година на овамо" - када су и метафору...... протерали из школске клупе, па само у њој тада остали само ... - "БУКВАНИ" и "Буквалисти"...!! Сада видим и последице... по јадан народ српски...?! Е народе мој, надам се да ћеш се поново винути до виса Домановића и Нушића, до ВиБ-а и Душка Радовића... Да ћеш повратити дух метафоре. Да нећеш бити "слеп код очију" и "глув" - код ушију...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Такав ми... - стил...! Уједно... - "заштитни знак"....!!

Car

pre 7 godina

Vrlo lako se to da povezati,samo treba imati vezu sa mozgom,svakome je jasno da je NATO neprijatelj Rusije i jedini potencijalni agresoor.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Па у томе и поента....?! Фалим те Боже...! Ето једнога...!!

vlada

pre 7 godina

....lepo sam vam govorio na početku sankcija - ne budite "medu"! A od tada, Rusija je, skoro duplo jača! Metaforički sam spominjao: budjenje jednog oka, fiskultura, doručak, /vi ne stajete/, totalno budjenje i aktivnosti su krenule! Sada držte gaće! Sledeće je, ako se opameti, dolazak američkog predsednika u Kremlj u zakazano vreme! Živi bili!

Milutin

pre 7 godina

A davno je nastupilo nase buđenje u kome vidimo da nema vise Kosmeta. Pri cemu je vas "medo" otvoreno nudio priznanje drzavnosti Kosova za priznanje Krima.

drago markovic

pre 7 godina

Rosija @#@ koji bre car.Putin je ko' tri cara,jos da nije sljama koji mu pravi probleme ko i nama,mogli bi se sa drugim silama igrati ko' s lutkama.Bolje pod Ruskom kapom nego Nato  šapomn

milorad

pre 7 godina

ucila je Ruse istorija,od pantiveka zapadni plackasi tudjih prirodnih bogatstava su pokusavali da opljackaju Rusiju i podcine je pod svoju upravu,ne samo Putin nego Rusko celo rukovodstvo,kao i narod svesni su toga i spremni su da brane svoju zemlju,Gospode Boze cuvaj nam Rusiju,Putina i Srbiju

Miljan

pre 7 godina

E Bog ti veliki pomogao u tvojim poduhvatima i zamasima!!! Daj mu Bože dobro zdravlje i dug život. Živjeli i Bog se javi!

sergej

pre 7 godina

Zna se ko je šef a ko posloviđa. Samo vojna sila JE GARANT mira u zemlji i obaveštajna služba.Rusija je na tome primer bandu semo metkom, vešalom možeš ukrotit i pobedit nema ubeđivanja i rehabilitacije jer svi koji su rehabilitovani danas su na vlasti i rade za gospodara izvana jesi li ga uhapsio odmah ga zemljom pokrij to je recept vladavine i države.

Alf

pre 7 godina

A nas premijer ipak ide u nato i prema evroatlanskim integraciama.Nas premijer je dokazaoo da se ne dodvorava jacem nego da je dosljedan u stavovima.Srbija ide u Evropu.

Mile

pre 7 godina

Svaki cigo svoga konja hvali..normalno da niko nece napast rusiju radi nuklearnih raketa,ali djeco budite pametni amerika je 20 godina napred sta se tice tehnologije i kvalitete pred macicima tipa kine i rusije..jbg kupili su svu pamet sveta

novica

pre 7 godina

E moj Mile ...Rusija preuzima ulogu svetskog policajca, a uskoro će to i Kina ....šta će amerika Kini ? da uništiš neku zemlju, treba da udješ u nju , a kina može da obezbedi desetine miliona vojnika kao potrošne robe, što to amerika ne može ni da sanja, a ako misle na atomsko oružje, čak i da sravne Kinu , šta će posle da traže tamo....a drugo dobiće i oni po nosu...Drugim rečima, Americi je uskraćeno pljačkanje drugih zemalja, odakle potiče i sva njena sila i sve se više sužava krug....a onda...moliće amerika MMF.....

prof

pre 7 godina

Putin je za Nobelovu nagradu a ne one američke kreature i mirovni diletanti.

Atos

pre 7 godina

Поштовани господине Д. Ј. Bучићевићу Србујеш на штету српства.Уређуј и издавај Информер на српском...подразумева се на азбуци. Држите се само мантре украо, убио-заклао.Пишите колико се је деце родило јер она стара важи и данас-даниле... о чему полемишемо то нам се и догађа... '' Ime korisnika može imati u sebi samo latinična slova i brojeve''?

Anarhista

pre 7 godina

Vlad zna da je zivot na zemlji beznacajan bez oruzane sile. "Propaganda i Strah" su osnova opstanka na zemlji. U medjuvremenu, mi Srbi se jos uvek bavimo izucavanjem tople vode.

amigo

pre 7 godina

rusija je prestigla sve zemlje u svetu,,o tome ni putin nesme da govori,,jer amerikanci znaju samo pola informacija ,,o visokim tehnologijama u nuklearno raketnim tehnologijama,,,

SARA

pre 7 godina

BRAVO PUTINE DOKAZALISTE TOJ  CRNOJ MAMBI OBAMI DA SIRIJA NECE BITI DESTABILIZOVANA.\nCEO ARAPSKI SVET JE OBAMA ZARATIO I TI KLINTONI , HILJADE I HILJADE LJUDI SU POGINULI ZA NJIHOVI MASONSKU IDEJU.\nSADA DUVA DRUGI VETAR.\nVAMA SRECNO\n

jovica tesanovic

pre 7 godina

ako si jaci treba se dokazati u odbrani a lako vam je siriju rokati a u avganstinu prvo ga vi poposili i pusili 10g pa ameri i nato u duetu.

somi zajecar

pre 7 godina

to sto putin prica to su gluposti i masta za malu decu. danas se oruzjem samo hvali samo glupan,ali ako se zna da je rusija bogata zemlja, ali to se ne vredi jer je narod siromasan , i samo oligarhija oko putina je bogata i lepo zivi.Zasto se devojcice ako se u rusiji lepo zivi, od 15,16, godina bave prostitucijom. to sto govori putin je demagogija, jer je 2/3stanovnika rusije kao u srbiji socijalna beda,pa sta se desilo sa one dve poznate ruske novinarke koje su pisale o Putin, nestalke su i nema ih vise zna se ko kako zavrsava ako nije po volji velikog vodje,U Rusiji kao i u Srbiji nema sloboda misljenja i stampe sto nas svrstava u rang sa Severnom Korejom, sramota,toliko od mene,

vitez8

pre 7 godina

E MOJ SOMI ZAJECAR DA ZNAS DA U USA VISE NESTAJU LJUDI I NIKO IH NE TRAZI I NOVINARI POLITICARI GENERALI SVUDA TOGA IMA I JA DA SAM NA NJIHOVO MESTO I JA BI TAKAV BIO

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija