• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/tanjug/rt

21.01.2017

00:55

(VIDEO) ANTI-TRAMP PROTESTI UZDRMALI VAŠINGTON: Uhapšeno 217 demonstranata, povređeno šest policajaca!

Vesti

(VIDEO) ANTI-TRAMP PROTESTI UZDRMALI VAŠINGTON: Uhapšeno 217 demonstranata, povređeno šest policajaca!

Podeli vest

Šef policije okruga Kolumbija u Vašingtonu izjavio je večeras da je uhapšeno 217 osoba koje se terete za izazivanje nereda i lakše ranjavanje šest policajaca za vreme demonstracija pritiv predsednika Doinalda Trampa, prenosi AP. Policija je morala protiv demonstranata da upotrebi i suzavac

U međuvremenu, demonstranti u centru Vašingtona sa vezanim rukama, i licima okrenutim od policije uzvikuju "Nećemo Trampa, Kju kluks klan, ni fašističku Ameriku".

U sukobima u kojima je učestvovalo oko 400 do 500 demonstranata, policija je bila primorana da upotrebu suzavac.

Tanjug



Samo nekoliko sati pre toga, maskirani mladići šutirali su kante za đubre i razbijali izloge, među kojima su bili izlozi fast fud prodavnica i banki.



Širom Evrope i Azije održavaju se protesti protiv Donalda Trampa.
Tanjug



Na Tauer Bridžu u Londonu okačen je baner "Gradimo mostove, a ne zidove", a nekoliko demonstranata, je nosilo roze slova "Deluj sada", dok su drugi ispred britanskog parlamenta držali transparente "Migranti su dobrodošli ovde".



Ispred američke ambasade u Londonu, demonstranti su pevali protestne pesme. 
Tanjug



U prestonici Škotske, Edinburgu demonstranti su nosili transparebnte "Žene ustanite" i "Ne postoji druga planeta", kao odgovor na Trampovu nezainteresovanost za borbu protiv klimatskih promena.



Protesti su održani i u Japanu, na Filipinima i u Belgiji, gde je stotine ljudi održalo "munutu ćutanja" držeći sveće, prkoseći oštroj zimi i držeći transparente kojima se brane "ženska prava".
Tanjug

U Tokiju, nekoliko stotina demonstranata, uglavnom iseljenika iz Amerike, marširali su centralnim gradskim ulicama noseći električne sveće i plastične karte na kojima je pisalo "Ženska prava su ljudska prava". 



U glavnom gradu Filipina, Manili, demonstranti su ispred američke ambasade nosili transparente na kojima je pisalo da žele da američke trupe odu iz te zemlje i papirne zastave SAD sa nalepljenom glavom Donalda Trampa. 
Tanjug

Trampove protivnike najviše su razljutili njegovi komentari tokom predsedničke kampanje o ženama, ilegalnim migracijama i muslimanima, kao i najave da će podići zid na granici sa Meksikom. 

Tanjug


TRAMPOMANIJA ZAHVATILA RUSIJU: Ovo je prva faza Novog svetskog poretka, VAŠINGTON ĆE BITI NAŠ!

TRAMP POČEO SEČU: Otpustio sve Obamine ambasadore, njegova prva žena želi stolicu u Češkoj?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 7 godina

Establisment kao ranjena zvijer, pokusava i bori se do smrti

marko

pre 7 godina

Neoliberalni levaci su za demokratiju samo onda kad ona radi u njihovu korist. Pogledaj samo demokratiju koju su sirili po balkanu, bliskom istoku i africi. Ma milina, samo cvece cveta.

CICKA

pre 7 godina

Ако не буде радио како му се каже наћиће неку будалу , али праву, у виду жене а можда и мушкарца који ће га убити

vlada

pre 7 godina

.... to je samo dokaz, da u svakoj državi možeš izazvati nerede, polarizovati narod, ako se hoće! Nije bitno dali je Soroš ili Seroš, ili je nekom proradila uspavana podsvest, bes zbog izgubljenog posla ili žene, .... idemo u "pražnjenje"! Amerika živi iluziju stabilnog društva i pravnog sistema /rasizam još pojačan/ i mazohistički uživa u nesrećama širom planete, gde je najčešće ona bila UZROK, koji se /normalno/ nije pominjao u njihovim medijima! Ne smeta mi što im se to dešava, neka vide da su ranjivi ali je pogrešan povod!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija