• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Hina/Informer.rs

22.01.2017

09:05

SMENA NA TRONU? Princ Vilijam preuzima zaduženja kraljice Elizabete!

Vesti

SMENA NA TRONU? Princ Vilijam preuzima zaduženja kraljice Elizabete!

Podeli vest

Britanski princ Vilijam napušta posao pilota helikoptera hitne medicinske službe kako bi mogao da se posveti službenim dužnostima

On će te dužnosti obavljati u punom radnom vremenu obavljati umesto svoje bake, kraljice Elizabete Druge.

To je u petak saopštio njegov kabinet, prenosi Hina. Navodi se da će se Vilijam (35), drugi u redu za preuzimanje britanske krune iza svog oca princa Čarlsa, takođe sa porodicom preseliti u London iz njihovog sadašnjeg doma u Norfolku, na istoku Engleske. 

- U vojsci sam stekao iskustva koja će mi biti dragocena za celi život i pomoći mi u obavljanju kraljevskih dužnosti u budućim decenijama - rekao je Vilijam. 

Navodi se da je Vilijam služio u britanskim oružanim snagama od 2006. do 2013, a od nedavno je radio kao pilot helikoptera za potragu i spasavanje. Njegov kabinet je saopštio da će princ na leto napustiti posao i sa suprugom Kejt i njihovo dvoje dece Džordžom (3) i Šarlot (1) preseliće se iz vile Anmer hol, koja se nalazi u sklopu kraljičinog poseda Sandringem u Norfolku, u palatu Kensington, njihovu službenu londonsku rezidenciju. 

Hina navodi da je kraljica Elizabeta Druga, koja je prošle godine napunila 90 godina, smanjila službene obaveze i uoči Božića objavila da više neće biti pokrovitelj brojnih humanitarnih organizacija. Deo dužnosti već je prenela na princa Čarlsa i ostale članove kraljevske porodice.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PETAR 1

pre 7 godina

Smene na sve strane i to ne u nekim zemljama koje nisu bitne, vec medju najvecima i naj mocnijima, da dodju jos izbori u Nemackoj i francuskoj pa cemo znati daji je to bozija volja ili je djavo dosao po svoje. Ne treba se radovati propasti velikih kad oni padaju mali narodi stradaju.\n

milica

pre 7 godina

TO CARLSS NI ZA ZIVU GLAVU NECE DOZVOLITI ,POGOTOVO BESPOSLICARKA KAMILA ,

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija