• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.01.2017

22:33

SLOVENAČKI PARLAMENT USVOJIO IZMENE ZAKONA: Deportovaćemo one koji ilegalno uđu u našu zemlju!

Vesti

SLOVENAČKI PARLAMENT USVOJIO IZMENE ZAKONA: Deportovaćemo one koji ilegalno uđu u našu zemlju!

Podeli vest

Slovenački parlament usvojio je večeras amandmane na vladin predlog izmene zakona o strancima, sa restriktivnim odredbama za potencijalne migrante i azilante, koje su prethodno kritikovali Savet Evrope i međunarodne nevladine organizacije

Zakon predviđa mogućnost da u slučaju masovnijih dolazaka migranata na slovenačku granicu policija odbije eventualne tražioce azila, a one koji ilegalno uđu deportuje u zemlju odakle su došli, prenosi Hina.

Slovenački parlament u okviru iste problematike prihvatio je pre dva dana i izmene zakona o kontroli držvne granice, koje u slučaju migrantske krize predviđaju aktiviranje sistema za automatsko snimanje automobilskih registracijskih tablica na graničnim prilazima radi osiguranja bezbednosti.

Zakon je usvojen sa 47 glasova za i 18 protiv.

Savet Evrope pozvao je prošle nedelje slovenački parlament da odbije predložene izmene zakona navodeći da su one u suprotnosti sa međunarodnim pravom i da krše ljudska prava.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan Jankovic

pre 7 godina

Savet Evrope je utvrdio da Slovenci izmenom zakona krse ljudska prava. A kad su Srbiju bombardovali clanice koalicije nisu krsile ljudska prava i proglasili su bombardovanje legalnim ...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija