• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2017

23:27

BORIS DŽONSON PROMENIO PLOČU: Asadu dozvoliti učešće na izborima!

Vesti

BORIS DŽONSON PROMENIO PLOČU: Asadu dozvoliti učešće na izborima!

Podeli vest

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu treba dozvoliti da učestvuje na izborima u okviru "demokratskog rešenja" građanskog rata sugerišući zaokret u britanskoj politici prema Siriji

Govoreći pred spoljnopolitičkim odborom britanskog parlamenta, Džonson je rekao da je pozicija Britanije o Siriji "katastrofalna", prenosi AP.

On je dodao da je Britanija "izbacila sebe iz igre" 2013. godine kada su poslanici glasali protiv vojne akcije, ali da bi mogla da ima mirotvornu uogu u budućem političkom rešenju.

- Dugo smo ponavljali mantru da Asad mora da ode. Ni u jednom trenutuku nismo mogli to da ostvarimo- rekao je Džonson.

On je rekao da treba biti realan te da se situacija oko Sirije promenila.

Na pitanje da li bi neki mogući scenario uključivao kandidaturu Asada na izborima u Siriji pod nadzorom UN, Džonson je odgovorio - "da", naveo je AFP.

Takvi izbori, a na kojima bi bilo omogućeno raseljenim Sirijcima da glasaju "možda bi bili put napred", smatra šef britanske diplomatije.

On je naglasio da bi saradnja sa Rusijom najverovatnije značila saradnju sa Iranom što bi, kako je ocenio, verovatno bila "dobra stvar".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
CICKA

pre 7 godina

Сад сте се сетили када сте уништили Човека , и нема шта он да учествује он је тамо неприкосновен да одлучује каква ће "демократија та ваша " бити у његовој и само његовој држави , шта му се више мешате , он се вама не меша у ваше прљаве радње које спроводите свугде по свету . Позваће Ваше ако желите да учествујете у обнови под условом да му нисте постали одвратни , да се ја питам не бисте ми ни привирили у држави таман и да џабе обнављате све , сви су заменљиви и нема најбољих , хвала Богу.

XXL

pre 7 godina

Licemerni anglosaxonac ostaje pri onoj anglosaxonskoj - silom ostvaruješ sve ili se povinuješ. Trećeg nema kod njih.

Amater

pre 7 godina

DA STE IMALI TAKAV STAV NEBI NI BILO RATA.RAZORILI STE DIVNU ZEMLJU,NAPRAVILI PROBLEM SA IZBEGLICAMA I SADA STE POSTALI PAMETNI.KAKVI LICIMERI.

Sasa

pre 7 godina

Ljudi...ma u kom svetu mi zivimo...da ovaj kaze da moze eli ne moze Asad da se kandiduje u Siriji...ko je on i oni poput njega da odlucuju o tome?strasno...ovo treba da vec jednom narodi rese i da zatvorimo usta tim politicarima koji inace mi placamo nasim porezima

milorad

pre 7 godina

nije Britanac promenio misljenje,nego uvideo da se protiv Putina ne moze,

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija