• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.01.2017

23:51

OPTUŽEN ZA KORUPCIJU: Holandski ministar pravde podneo ostavku dva meseca pred izbore!

Vesti

OPTUŽEN ZA KORUPCIJU: Holandski ministar pravde podneo ostavku dva meseca pred izbore!

Podeli vest

Holandski ministar za bezbednost i pravdu Ard van den Ster podneo je danas ostavku zbog navoda da je bio uključen u uskraćivanje inforamacija od poslanika, što bi mogao da bude veliki udarac za premijera Marka Rutea manje od dva meseca uoči parlamentarnih izbora

Ministar Van den Ster podneo je stavku pošto je nova knjiga obelodanila dokaze o njegovoj uključenosti u sastavljanju odgovora na pitanja parlamenta o dogovoru koji su tužioci postigli sa jednim trgovcem droge 2000. godine. 

Opozicioni poslanici su u donjem domu Parlamenta danas napadali kredibilitet ne samo Van der Stera već i njegovog političkog šefa premijera Marka Rutea.

Sporazum u centru rasprave sklopljen je pre 17 godina i odnosi se na dogovor sa osudjenim trgovcem droge kome su tužioci platili milione gildera navodeći da zapravo pokušavaju da mu oduzmu profit od kriminala.

Ono što se zamera Van der Steru odnosi se na nešto što se desilo 2015. godine kad je on još bio poslanik. On kaže da je stavljao beleške na nacrt pisanih odgovora na pitanja poslanika, ali je demantovao da je savetovao vladu da uskrati bilo kakve informacije od Parlamenta.

Van der Ster je vrlo emotivno govorio poslanicima da želi da iskoristi današnju raspravu da sebe odbrani pre nego što podnese ostavku i rekao je da njegovo ministarstvo i drugi u holandskim bezbednosnim službama treba da imaju ministra koji uživa puno poverenje parlamenta. 

"Ja ne osećam to poverenje", rekao je on.

Rute koji je branio ministra tokom rasprave ga je potapšao po ledjima i zagrlio kada je napustio parlament.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija