• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2017

22:10

(VIDEO) RUSIJI NE MOGU NIŠTA! Putin napravio najsavremeniji radarski sistem na svetu RAKETNI NAPAD PRAKTIČNO NEMOGUĆ!

Vesti

(VIDEO) RUSIJI NE MOGU NIŠTA! Putin napravio najsavremeniji radarski sistem na svetu RAKETNI NAPAD PRAKTIČNO NEMOGUĆ!

Podeli vest

Vladimir Putin napravio moćno radarsko polje koje detektuje projektile na 6.000 kilometara od granice, tako da je bilo kakav raketni napad na Rusiju praktično nemoguć

Ruski predsednik Vladimir Putin u potpunosti je zaštitio svoju zemlju od mogućeg napada bilo kog neprijatelja. Moskva je napravila moćno radarsko polje koje detektuje projektile na 6.000 kilometara od granice, tako da je bilo kakav raketni napad na Rusiju praktično nemoguć.

Najbolje na svetu

Prema navodima moskovskog lista "Izvestija", modernizacija ruskog radarskog polja počela je još 2008, a završena je krajem 2016. Nekoliko stotina sistema radarskih stanica sa najmodernijom opremom za rano upozoravanje štiti kompletnu rusku granicu.

LAŽE ŽUTA BANDA, PUTIN NIKAD NEĆE PRIZNATI KOSOVO! Iz Kremlja poručuju da će dosledno štititi Srbiju!

Ruska vojska prati sve što se dešava u vazduhu od Maroka do Arktika, nadzire celu Evropu, veći deo Kine i SAD

- Radarski sistemi postavljeni po zemlji u potpunosti su povezani i pokrivaju svaki pedalj Rusije. Oni mogu da lociraju sve rakete, uključujući balističke, na 6.000 kilometara od granice Rusije - piše "Izvestija" i dodaje da su radari po svojim karakteristikama najmoćniji na svetu i energetski efikasni.

Ruski profesor Vojne akademije i vodeći bezbednosni stručnjak u zemlji Vadim Kozulin potvrdio je da nijedna država, pa ni SAD, nema tako moćan sistem za upozorenje na raketni napad.

- Taj sistem sastoji se iz svemirskih satelita koji prate raketne lansere, radare na zemlji i radarske stanice "don-2N" stacionirane u Moskovskom regionu, dizajnirane da detektuju, prate i presreću balističke projektile. Kao rezultat osavremenjivanja radara, ruska vojska će imati mogućnost da prati sve što se dešava u vazduhu od Maroka do Arktika. Takođe, nadziremo nebo nad celom Evropom. Stanice koje se nalaze u regionu Irkutska mogu da nadziru veći deo Kine i teritoriju sve do zapadne obale SAD. Pokrivena je čak i istočna obala Amerike, i to pomoću radara koji se nalaze na ruskom Dalekom istoku - rekao je Kozulin.

TRAMP ŠOKIRAO OBAMU I OBRADOVAO PUTINA: Amerika ukida sankcije Rusiji!

Public

Smrt za rakete

On je objasnio da moćni radari omogućavaju Rusiji da čim primeti neprijateljski projektil reaguje i spreči svaku vrstu napada.

- Naši sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) povezani su sa radarskim stanicama. Čim radar uoči neprijateljski projektil, aktiviraju se sistemi poput S-300 ili S-400 i neprijateljska raketa biva uništena u vazduhu. Zato je modernizacija radarskih sistema najbolja bezbednosna odluka koju je doneo ruski predsednik - istakao je Kozulin.

Inače, NATO snage poslednjih nekoliko meseci gomilaju trupe oko granica sa Rusijom. Zbog toga je Moskva pre dva meseca premestila sisteme protivvazdušne odbrane S-400 u svoju bazu u Kaljinjingradu, u Moskovski, Kavkaski i Dalekoistočni region.

(VIDEO) OD OVOG NEMA ODBRANE: Rusi uspešno testirali top, koji probija SVAKI OKLOP!

Public

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Car Putin

pre 7 godina

Вперёд, Россия! Слава Путину.

Car

pre 7 godina

Putin ga smislio,konstruisao i u svojoj prostranoj gadazi napravio ,sve sam, najsavremeniji radarski sistem. Alo ?

Marcco

pre 7 godina

Radar sa zemlje detektuje obrise na 6.000 km? Bravo! Evo dokaza da zemlja nije okrugla nego je ploća!

milorad

pre 7 godina

Gospode Boze cuvaj nam V.V.Putina,Rusiju,Srbiju,Belorusiju,zivele Pravoslavne zemlje,Zajedno u odbrani od zapadnih hijena i vukodlaka

Hrvoje

pre 7 godina

Pisite kako jadni narod zivi u Rusiji wrak vam odnio bombe i rakete,radare i avione... kada im standard bude kao u U.S ili Frsncuskoj onda neka ulazu u oruzje a ne dok prezivljavaju sa 150 eura i truju se kucnim alkoholom po Sibiru (ulijevaju cak antifriz pa mjesaju)

Mauser

pre 7 godina

Još malo i ovaj ruski napoleon će prestići kim jong uma po sposobnostima....... ha ha

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija