• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: globalcir.com

28.01.2017

18:53

(VIDEO) SKANDALČINA NA NEMAČKOJ TV, NOVINAR SE UJEO ZA JEZIK: Ubistvo u Beloj kući rešilo bi TRAMP-KATASTROFU?!

Vesti

(VIDEO) SKANDALČINA NA NEMAČKOJ TV, NOVINAR SE UJEO ZA JEZIK: Ubistvo u Beloj kući rešilo bi TRAMP-KATASTROFU?!

Podeli vest

Jedan nemački urednik i izdavač je rekao da bi "ubistvo u Beloj kući" bio najlakši način za zaustavljanje Tramp-katastrofe, s obzirom da bi službeni opoziv putem Kongresa bio pretežak, piše RT

Jozef Jof, urednik i izdavač nemačkih levo orjentisanih novina Die Zeit rekao je to tokom  emisije ‘Presse club’ na nemačkoj javnoj televiziji ARD u sredu. U toj su emisiji gledaoci su imali priliku da postavljaju pitanja preko telefona, a jedan je pitao da li je li moguće opozvati američkog predsednika Donalda Trampa i okončati nešto što je nazvao ‘Tramp-katastrofom’.

Postoji li legalani i moguć način ili rupa u Ustavu koja bi vodila do njegovog odlaska, upitao je gledalac.

Konstans Stelzenmiler, jedna od prisutnih u emisiji odgovorila je da su pravni koraci za takvu mogućnost komplikovani i dugi.

- Dve trećine Senata moralo bi da glasa za to da bi Tramp otišao s mesta predsednika   objasnila je Stelzenmiler, a Jof ju je tad prekinuo i rekao da bi ubistvo u Beloj kući rešilo taj problem.

Jof i njegove novine posebno su kritikovali Trampa, kao i većina nemačkih meinstrim medija nakon Trampovih kontroverznih primedbi o nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i njenoj imigranstkoj politici.

Uoči Trumpove inauguracije, Jofe je pisao i za britanski The Guardian s naslovom ‘Tramp je iskezio zube prema Merkelovoj. On će učiniti neizrecivu štetu Evropi’.

Zakon koji brani uvrede stranih državnika

Breitbart, američka desničarska stranica s vestima, čiji je bivši šef Stiveen Banon sada Trampov glavni strateg, piše da ova primedba može da izazove istragu policije u Nemačkoj, na temelju nemačkog zakona koji zabranjuje uvrede čelnika stranih država.

Pod istom je istragom komičar Jan Bohmerman zbog uvrede turskog predsednika Erdogana u jednom komičnom TV šou prošle godine.

Ipak, nemački ministar pravosuđa Heiko Mas kaže da će taj zakon uskoro biti promenjen ili ukinut jer je suvišan i nepotreban.

Korisnici društvenih mreža na Jofove komentare različito reagovali

Jof nije prvi koji je spomenuo mogućnost atentata na Trampa. Uoči inauguracije, CNN je objavio program u kojem se nagađalo šta bi se dogodilo kad bi nekakva katastrofa pogodila sve okupljene na tom događaju. To je našilo na žestoke kritike Trampovog tima i njegovih pristalica i još više pojačalo tenzije između američkih medija i predsjednikove administracije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbin

pre 7 godina

I posle te izjave ga odvedose u zatvor. hahaha - al je frajer

ObicnaBaba

pre 7 godina

Gde su ovi komentatori u nekim novinama na nasem jeziku (jer to nisu nase novine posto su im vlasnici stranci) da razglabaju o 'govoru mrznje'. Pa sad se vidi ko na dlanu da su STRASNA MRZNJA , NETOLERANCIJA, MANIFESTACIJA SUPERIORNOSTI (NACIZMA) fundamentalne vrednosti zapadnoevropskog kapitalizma. Neobrazovani, nasilni, ... da se covek uplasi.

Rade

pre 7 godina

Vi bi Nemci da još ubijate i pljačkate po svetu, mamu vam pokvarenu, fašističku. Smeta vam Tramp koji hoće mir....

nina

pre 7 godina

Jel taj ne ide u Hag zbog govora mrznje? Eh da je to govor mrznje nego to je poziv na ubitstvo. Obicni kriminalci, u stvari oni su teski nacisti. Oni su pravi genocidni narod. Mislim da su vece ubice i od Engleza a neko mi rece da su Holandjani gori. Nikako da se umire te bivse kolonijalne sile.

Nenad

pre 7 godina

Ne najbolje je da se mudžahedini nasele u Evropu a mi da bežimo glavom bez obzira

milija suzović

pre 7 godina

finoća,lažna,pokriva istinu,ubijaj.nemačku finoću demonstrirao je LAŽOVČINA,Rudolf Šarping,inače bivši ministar vojni,o "zločinima"na Kosovu i slično.pa film o njegovoj lagariji je sklonjan,država ga sklonila.dokazi o osiromašenom uranijumu takođe,Demokratija puni usta,stvarnost laž,bezobrazluk.

nati

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da na zapadu vlada toliko slepilo i neznanje,posle ove destruktivne i demonske politike koju je sprovodio Bus,Klinton i Obama,dolazi covek koji zeli da promeni tu demonsku ideologiju a oni bi da ga satru, jer su se navikli na predhodno siledzijstvo i divljastvo.Aman ljudi,ugledajte se na Putina i njegove visoke moralne kriterijume koje ima u vodjenju svetske politike,ne na ove marionete i prodane duse koje su do sada konfigurirale u evropskoj i americkoj politici.n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija