• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

28.01.2017

21:21

KREMLJ O RAZGOVORU DVOJICE PREDSEDNIKA: Tramp poručio Putinu da Amerikanci simpatišu Ruse i Rusiju!

Vesti

KREMLJ O RAZGOVORU DVOJICE PREDSEDNIKA: Tramp poručio Putinu da Amerikanci simpatišu Ruse i Rusiju!

Podeli vest

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, dogovorili su se u telefonskom razgovoru da nalože da se proanaliziraju mogući datum i mesto njihovog ličnog sastanka. Razgovor je protekao pozitivno i delotvorno, saopštio je Kremlj

Prema navodima Kremlja, dvojica predsednika su naglasila i važnost obnavljanja trgovinsko-ekonomskih veza poslovnih krugova dveju zemalja, kako bi se dodatno podstakao stabilan razvoj bilateralnih odnosa. 

(FOTO) JEDAN POZIV MENJA SVE: Posle 45 minuta završen razgovor Donalda Trampa i Vladimira Putina!

Tramp je ruskom kolegi saopštio da se američki narod sa simpatijama odnosi prema Rusiji i Rusima, na šta je Putin odgovorio da u Rusiji gaje ista osećanja prema Amerikancima. 

Putin je, kako je saopšteno, podsetio da je Rusija više od dva veka podržavala Ameriku, bila njen saveznik u dva svetska rata i da i sada posmatra Ameriku kao najvažnijeg partnera u borbi protiv međunarodnog terorizma.

U BELOJ KUĆI ZADOVOLJNI RAZGOVOROM TRAMPA I PUTINA: Značajan početak poboljšanja odnosa SAD i Rusije!

Dvojica lidera su se, kako je saopšteno, dogovorila da održavaju redovne lične kontakte.

Putin i Tramp su, navodi Kremlj, razgovarali o situaciji u Siriji, posebno naglasivši da su zajednički napori u borbi protiv glavne opasnosti – međunarodnog terorizma – prioritetni.

- Predsednici su se založili za uspostavljanje realne koordinacije ruskih i američkih dejstava kako bi se uništili DAEŠ i druge terorističke organizacije u Siriji- navedeno je u saopštenju.

Prethodno je saopšteno da je telefonski razgovor Trampa i Putina trajao oko 45 minuta.

Donald Tramp razgovarao je s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom prvi put nakon svoje inauguracije. To je prvi razgovor dvojice lidera u radnom formatu. Prethodni kratki razgovor 20. januara bio je protokolaran. Tada je Putin čestitao Trampu na inauguraciji. 


Bela kuća za sada ne saopštava detalje razgovora. 

Ranije u subotu američki predsednik je razgovarao s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i premijerom Japana Šinzom Abeom. Detalji Trampovog razgovora s Merkelovom takođe nisu saopšteni.

BELA KUĆA: Tramp prihvatio poziv Merkel na samit G20, saglasni oko NATO

Rusija očekuje da će posle stupanja Trampa na dužnost američkog predsednika odnosi Moskve i Vašingtona, koji su, prema oceni ruskih vlasti, tokom mandata Baraka Obame u potpunosti degradirani, početi da se poboljšavaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 7 godina

Amerika konačno dobila pametno,normalno rukovodstvo,sa kojom ovaj svet ima šansu da preživi.Bravo Putine,bravo Tramp,treba pamet a ne sila

Tito

pre 7 godina

A zaqlaganje za nezavisno Kosovo i Kosovsku vojsku? Jel ima neki rusofil trenutno online?

Misa_Zemun

pre 7 godina

Polako, samo polako ... riba smrdi od glave, glava polako dolazi sebi, a sad treba i ostatak (EU). Ako je verovati nekim izvorima, Tramp nam je naklonjen, al ne može sve preko noći.

Sargarepac

pre 7 godina

Konacno i neke pozitivne vesti da cujemo posle vise decenija depresije. Sako napred.\n

vlado

pre 7 godina

Cini mi se da je Tramp previse slobode sebi dopustio, daj Boze da ne prodje kao Kenedi. Tajna drustva pripisuju sve teoriji zavere.\n

nati

pre 7 godina

Obama se verovatno sada oseca kao smrdljivo g.vno,jer su njega bas tako i indukovali djavoli advokati,dok sa Trampom imaju drugaciji pristup, posto su uvideli da je ovo predhodno vodilo u unistenje.Daj boze da su se pravila promenila i da se vise nece voditi tako agresivna i destrukiva politika.Nije mi jasno sta ti americki bilmezi iz senke imaju protiv nas srba i zasto nas toliko tucaju u zdrav mozak,dok najvecim olosima od naroda,(siptari i hrvati) sirom otvaraju vrata.Valjda to rade zato sto su se prepoznali sa njima.Ako je to tacno onda smo svi na.ebali, jer olosi i primitivci vode ovaj svet,pa ni Tramp nece mnogo pomoci, ili ce samo onoliko koliko mu te moralne nakaze budu dozvolili.\n

Alex

pre 7 godina

Pa vide ljudi ko nas vodi godinama pa zele da nas istrebe da se nemucimo vekovima!

Milutin

pre 7 godina

Ne znam kako se osjeća Obama. Ali ja se osjećam loše kada Trampov ministar odbrane kaže da treba formirati vojsku Kosova, a da Srbija mora priznati nezavisnost Kosova.

SAMO

pre 7 godina

Ne izuvaj te se prije vode i videcete polako samo ko je tramp

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17