• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.01.2017

23:14

HAOS NA AERODROMIMA ZBOG TRAMPA: Državljane zemalja sa"crne liste" izbacuju iz aviona za Ameriku!

Vesti

HAOS NA AERODROMIMA ZBOG TRAMPA: Državljane zemalja sa"crne liste" izbacuju iz aviona za Ameriku!

Podeli vest

Izvršna naredba predsednika SAD Donalda Trampa o imigraciji brzo je odjeknula u SAD i i izazvala paniku na aerodromima širom planete, piše "Njujork tajms"

Prema potpisanoj uredbi, državljanima šest zemalja - Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije - vize neće biti izdavane u naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme. Tramp je uredbu obrazložio time da želi da spreči da "radikalni islamski teroristi" ulaze u SAD.

Njujorški list piše kako su zbog Trampove izvršne uredbe na aerodromima, između ostalih, ostali blokirani i iranski naučnik koji se vraćao na posao u laboratoriju u Bostonu, Iračanin koji je radio kao prevodilac za američku vojsku, porodica sirijskih izbeglica koja je planirala novi život u saveznoj državi Ohajo i drugi. 

POČELA PRIMENA TRAMPOVOG KONTROVERZNOG ZAKONA! Pet Iračana i Jemenac sprečeni da polete za Njujork!

Navodi se da su širom SAD preko noći uvedena nova bezbednosna pravila na međunarodnim izlazima aerodroma. Humanitarne organizacije prisiljene su da na brzinu otkazuju dugo planirane programe i ugroženim porodicama izbeglica jave loše vesti. 

"Njujork tajms" piše da su izbeglice koje su bile u avionima kad je Tramp potpisao uredbu zadržane na aerodromima. 

ZAPALJENA DŽAMIJA U TEKSASU: Pretvorena u pepeo dan pošto je uvedena zabrana ulaska muslimana u SAD!​

Navodi se da je prvobitna konfuzija prerasla u paniku i haos na aerodomima širom sveta. U Dubaiju, Kairu i Istanbulu putnicima se ne dozvoljava ukrcavanje u avione koji lete za SAD, a u najmanje jednom slučaju celokupna porodica izbačena je iz aviona u koji se već ukrcala. 

Rojters je javio da su petoro iračkih putnika i jedan iz Jemena sprečeni da se ukrcaju na let iz Kaira za Njujork, nakon Trampove uredbe. Navedeno je da su ti putnici zaustavljeni i preusmereni na letove ka njihovim domovima, uprkos tome što su imali važeće vize, naveli su izvori britanske agencije

POČELO JE! Pristalica Trampa napao muslimanku na aerodromu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Ne bi svi bili tako azurni i poslusni prema Trampu,da ne postoji naredba od Bilmeza koji su ga i postavili za predsednika.\n

ja sam

pre 7 godina

Evropa ne bi imala pola problema da se tako postavila. Ovo samo idiot ne vidi kao dobro resenje ili bar deo njega.

Hrvoje

pre 7 godina

Treba uvesti i zabranu za Europske muslimanske države Albaniju, BIH i Veliku Britaniju. Napise, za sve Skandinavske,Njenačku i Francusku. I one su muslimanske.

serdar

pre 7 godina

Bravo Trump,citav civilizovani svet ce imati problema od islamista!

Slavko

pre 7 godina

Nisu Bilmezi nego Gmazovi sto su ga postavili. Ubrzo i njima dolazi kraj.

nada

pre 7 godina

Ovakva odluka je sa jedne strane uredu a sa druge ne! Oni koji tamo vec dugo zive i rade su ok? ali nove pridoslice sa vizama za kraci boravak sigurno treba proveravati jer je teror u svetu sve primetniji !!!!!!!!!!

Sasa

pre 7 godina

Ta tvoja teorija zavera bi bila aktuelna za clinton...za tramp propala.

silver

pre 7 godina

Treba malo i udariti po muslimanima da vide kako je , a Tramp je idealan za to. Bravo za Trampa !

ziki

pre 7 godina

Zivim vec dugo godina u USA I apsolutno podrzavam ovu odluku jer svi ovi koji dolaze kao izbeglice dugi niz godina zive na teret drzave to jest od poreznih obveznika a najvecu korist od njih imaju organizacije koje ih dovode (pranje dezavnih para). Da je I Evropa tako postupila nebi bila tu gde jeste a bogami plasim se da je tek pocetak. Dali bi iko normalan primio u kuci podstanara od koga moras da strepis? Pazzz

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17