• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.01.2017

00:52

U BELOJ KUĆI ZADOVOLJNI RAZGOVOROM TRAMPA I PUTINA: Značajan početak poboljšanja odnosa SAD i Rusije!

Vesti

U BELOJ KUĆI ZADOVOLJNI RAZGOVOROM TRAMPA I PUTINA: Značajan početak poboljšanja odnosa SAD i Rusije!

Podeli vest

Bela kuća je sinoć saopštila da su predsednik SAD Donald Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin telefonom razgovarali o tome kako bi mogli zajedno da rade na borbi protiv Islamske države i postizanju mira u Siriji

- Pozitivni poziv bio je značajan početak poboljšanja odnosa SAD i Rusije koje je potrebno popraviti- navedeno je u kratkom saopštenju Bele kuće koje je objavljeno nekoliko sati nakon okončanja razgovora koji je trajao oko sat vremena, prenosi Rojters.

KREMLJ O RAZGOVORU DVOJICE PREDSEDNIKA: Tramp poručio Putinu da Amerikanci simpatišu Ruse i Rusiju!

Agencija zapaža da je saopštenje Bele kuće stiglo dugo nakon što je Kremlj objavio svoje viđenje razgovora Putina i Trampa.

- I predsednik Tramp i predsednik Putin se nadaju da posle današnjeg poziva dve strane mogu brzo da krenu ka borbi protiv terorizma i drugim pitanjima koja brinu obe strane- zaključila je Bela kuća.

Kako je prethodno saopštio Kremlj, Putin i Tramp dogovorili su se da razvijaju odnose na "jednakim osnovama" i uspostave realnu koordinaciju u borbi protiv takozvane Islamske države u Siriji.

(FOTO) JEDAN POZIV MENJA SVE: Posle 45 minuta završen razgovor Donalda Trampa i Vladimira Putina!

Dve strane izrazile su spremnost da aktivno zajedno rade na stabilizaciji i razvoju rusko-američke saradnje na konstruktivnoj osnovi, kao jednaki, i zarad zajedničke koristi, navodi se u saopštenju Putina, a prenosi AFP. 

Public


Rojters- Kremlj: razgovaralo o Siriji, Ukrajini, Iranu i Severnoj koreji 
 

Rojters je prethodno objavio da je Kremlj saopštio i da su dvojica lidera razgovarala danas telefonom o situaciji u Siriji, Ukrajini, nuklearnom programu Irana i situaciji na Korejskom poluostrvu.

Predsednici Rusije i SAD su se dogovorili da rade na određivanju vremena i mesta njihovog sastanka, prenela je britanska agencija ističući da su se lideri Rusije i SAD dogovorili da budu u redovnom kontaktu. 

Kremlj je naveo da nije bilo pominjanja ublažavanja sankcija SAD protiv Rusije. 

Tanjug


Navodi se da je Putin čestitao Trampu na izboru za američkog predsednika, kao i da je tokom prvog razgovora vladala atmosfera obnove i poboljšanja američko-ruske saradnje. 

Kremlj je naveo i da su se Putin i Tramp saglasili da je prioritet ujedinjenje napora u borbi protiv međunarodnog terorizma. 

Navedeno je i da su se Putin i Tramp izjasnili u korist koordinisanja ruskih i američkih akcija zarad pobede u borbi protiv takozvane Islamske države i drugih terorističkih organizacija u Siriji. 

Kremlj je objavio da su Putin i Tramp naglasili važnost obnove trgovine i ekonomskih veza između dve zemlje, od kojih obe imaju koristi. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuki

pre 7 godina

Dobro je sto imamo naseg coveka, u beloj kuci..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija