• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2017

11:24

LAVROV: Razgovor Trampa i Putina pokazao uzajamno poštovanje

Vesti

LAVROV: Razgovor Trampa i Putina pokazao uzajamno poštovanje

Podeli vest

Prvi razgovor predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina, protekao je dobro na političkom i ličnom nivou jer je pokazao uzajamno poštovanje dvojice lidera i želju za saradnjom, uz oslanjanje na nacionalne interese svojih zemalja, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Razgovor između Putina i Trampa u subotu bio je dobar, rekao bih, u političkom i ličnom smislu. Pokazao je uazjamno poštovanje i želju obojice lidera da komuniciraju bez međusobnog očitavanja lekcija i uz oslanjanje na nacionalne interese svojih zemalja - rekao je Lavrov. 

Prema njegovim rečima, telefonski razgovor dvojice lidera pokazao je niz oblasti u kojima dolazi do poklapanja interesa njihovih zemalja, preneo je TAS S.

On je dodao da tek treba da bude usaglašen vremenski okvir daljih kontakata predsednika Rusije i SAD. 

Lavrov je ocenio da bi kontakti na nivou stručnjaka između Rusije i SAD, prvenstveno u borbi protiv terorizma, trebalo da postanu redovni čim Tramp završi s formiranjem svog kabineta. 

- Rad na ekspertskom nivou verovatno bi trebalo da postane redovan čim svim članovi Trampovog kabineta, koji se bave spoljnim poslovima, preuzmu dužnost - naveo je Lavrov. 

Nakon telefonskog poziva američkog predsednika Donalda Trampa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, Bela kuća je saopštila da je razgovor bio pozitivan i "početak poboljšanja odnosa SAD i Rusije" dok je Kremlj naveo da su Putin i Tramp dogovorili da razvijaju odnose na "jednakim osnovama, a obe strane su ukazale na potrebu koordinirane borbe protiv Islamske države. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan Petrovic

pre 7 godina

Ma treba Rusija da zarati sa Amerima, jer evo ponovo podrzavaju Kosovo i cestitaju im dan nezavisnosti.Ameri znaju da je to podrucje trenutno uzurpirano, a takodje i znaju da je to pokrajina Republike Sebije, samo se ceka vreme da Ameri odu sa tih prostora, a onda ce kosovski siptari sami da napuste tu teritoriju, i da beze ka Albaniji jer je to njihova matica, i tamo im je mesto.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija