• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2017

21:17

OŠTAR KURS BELE KUĆE PREMA DIPLOMATAMA SAD: Vi koji se bunite ILI PRIHVATITE ILI IDITE!

Vesti

OŠTAR KURS BELE KUĆE PREMA DIPLOMATAMA SAD: Vi koji se bunite ILI PRIHVATITE ILI IDITE!

Podeli vest

Bela kuća odgovorila je danas američkim diplomatama koje su potpisale pismo protesta protiv uredbe predsednika Donalda Trampa s ciljem smanjenja imigracije, poručivši im da preispitaju svoj stav i prihvate program, ili da odu sa pozicije.

Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da je dokument koji su diplomate potpisale "pun preterivanja", prenosi AFP.

- Mislim da bi oni trebalo ili da prihvate program, ili mogu da odu- zaključio je Spajser.

AP je ranije danas preneo da je izvestan broj američkih diplomata pripremio memorandum u kojem kritikuje privremenu zabranu ulaska u SAD za državljane sedam pretežno muslimanskih zemalja koju je Tramp nedavno potpisao.

Diplomate su, u pismu Stejt departmentu, navele da ta zabrana neće učiniti SAD bezbednijim, već da se ona kosi sa američkim vrednostima i da će raspiriti antiamerička osećanja širom sveta.

Takođe, navode da ta zabrana neće dovesti do smanjenja terorističkih napada u SAD već, umesto toga, "do smanjenja međunarodne dobre volje prema Amerikancima".

Neimenovani američki zvaničnici su rekli da je nekoliko stotina diplomata potpisalo memorandum i da će on biti formalno dostavljen kasnije danas.

Ovakvom vrstom prepiske američke diplomate interno izražavaju neslaganje u vezi sa politikom SAD, objašnjava američka agencija. 

Rojters je naveo, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, da su ambasade SAD u drugim zemljama obavestile američki Stejt department o gnevu i uznemirenosti zbog sporne Trampove izvršne uredbe.

BORIS DŽONSON KRITIKUJE PREDSEDNIKA SAD: Tramp je doneo pogrešnu odluku!

TRAMP ĆE TEK DA ŠOKIRA: Svet strepi od narednog poteza predsednika Amerike!

EVROPA NA METI: Najozbiljnije upozorenje u poslednjih 10 godina!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Peca

pre 7 godina

Mi Srbi nismo gnevni a sko je skot gnevan on može da ide dacu my besplatan prevoz do aerodroma .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija