• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.01.2017

14:49

I VIBER PROTIV TRAMPA! Besplatni pozivi između SAD i zemalja na udaru zabrane ulaska!

Vesti

I VIBER PROTIV TRAMPA! Besplatni pozivi između SAD i zemalja na udaru zabrane ulaska!

Podeli vest

Izvršni direktor kompanije Rakuten Hiroši Mikitani objavio je da će Viber, globalna aplikacija za razmenu poruka (članica Rakuten porodice kompanija od 2014.godine) ponuditi besplatne pozive između stanovnika Sjedinjenih Američkih Država i zemalja pogođenih zabranom ulaska u Ameriku putem svog putem svog Viber Out servisa

 


Korišćenje ove opcije omogućiće korisnicima Vibera da besplatno obavljaju pozive ka fiksnim i mobilnim brojevima sagovornika iz sedam zemalja na koje je uticala odluka Trampove administracije - Somalijom, Sudanom, Sirijom, Iranom, Irakom, Libijom i Jemenom. Na isti način, besplatno, korisnici u tim zemljama će moći će da pozivaju brojeve u SAD.
 
Operativni direktor kompanije Viber Majkl Šmilov izjavio je ovim povodom: "Misija aplikacije Viber je da besplatno i bezbedno povezuje ljude širom sveta, bez obzira gde se nalazili. U ovakvim okolnostima, osećamo se obaveznim prema našim korisnicima da im omogućimo da ostanu u kontaktu - naročito kada su primorani da budu fizički razdvojeni."

Viber je već pokrenuo ovu uslugu, nepuna 24 sata posle ove objave, uz napomenu da će pozivi biti najboljeg mogućeg kvaliteta po ustanovljenim standardima Viber Out servisa.

Valja spomenuti da Viber nije jedina aplikacija koja je izašla u susret onima na koje je direktno uticala ova kontroverzna odluka novoustoličene administracije u SAD. U subotu, suosnivač i Izvršni Direktor aplikacije Airbnb za pronalaženje povoljnog smeštaja širom sveta, Brajan Česki, objavio je da će raditi na tome da se preko nje omogući besplatan kratkoročni smeštaj za sve one pogođene ovom izvršnom direktivom.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mili

pre 7 godina

Narod je glasao za Trampa iz revolta i inata prema drugom kandidatu koji je mislio da je bogom dan za poziciji i koji je kompromitovan. Ista stvar se ovde desila 2012., kada su ljudi glasali protiv a ne za, s tim sto je to inacenje proizvelo jos vece posledice.

POLJUBI NAS U DUPE VIBER

pre 7 godina

Mislio je da nas spijunazom kontrolise kad ono crko Viber od muke sta mi pricamo i pisemo ahahaaa. Mrssssssssssssssssssssss.

sergej

pre 7 godina

90% Amerikanaca je za Tramp ali ako se izjasne vrlo lako mogu da ostanu bez posla to sam pre dva dana čuo od druga koji je došao iz Amerike!

Zivko

pre 7 godina

Viber je viber,ali je Seselj Seselj. Seselj je mocniji od Vibera,a Seselj je prijatelj sa Trampom. Bice Trampov savetnik za mudzehadine.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija