• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.02.2017

14:05

(FOTO) STIGAO U KOMŠILUK! Putin dočekan u Budimpešti!

Vesti

(FOTO) STIGAO U KOMŠILUK! Putin dočekan u Budimpešti!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao danas je u Mađarsku gde će razgovarati sa premijerom te zemlje Viktorom Orbanom

Savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov izjavio je za medije danas da će Putin i Orban prvo imati razgovor oči u oči, a nakon toga će uslediti razgovori delegacija dveju država, prenosi TAS.

Putin i Orban će se zatim obratiti medijima.

Uoči jednodnevne Putinove posete, šef mađarske diplomatije Peter Sijarto kazao je da sankcije EU uvedene Rusiji nisu uspele da postignu cilj i da koštaju Mađarsku oko 6,7 milijardi evra, kao i da je prethodna američka administracija vršila pritisak na Mađarsku kako bi sprečila otopljavanje odnosa sa Moskvom.

Tanjug

Kako se navodi, razgovori će biti fokusirani na obezbeđivanje dugoročnih zaliha prirodnog gasa Mađarskoj i dogovor o proširenju mađarske nuklearne elektrane, uz pomoć ruske pozajmice.

Dve strane razgovaraće i o mogućnosti proširenja ruskog gasovoda do Mađarske, kao i o trgovini, investicionim projektima, proizvodnji vozila, energetskoj industriji.

Premijer Mađarske Viktor Orban, koga politički protivnici nazivaju "mali Putin", kritikovao je sankcije koje su EU i SAD uvele Rusiji zbog Ukrajine.

Poslednji put Putin je posetio Mađarsku u februaru 2015. godine, a Orban je bio u Moskvi 2016. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Sastaju se dva pametna coveka,da je srece, pa da se svi koji nisu pametni politicari a ima ih dokazano mnogo,sto je na veliku sramotu ovog sveta,ugledaju na njih,svet bi bio mnogo lepsi i napredniji,ovako je destruktivan i kriminalan po ugledu na Ameriku.Tramp je poslednja sansa da vrati svet na pravi kolosek inace ce sve otici u haos.Americka destrukcija je opasno izmakla svakoj kontroli,\"Bilmezi\"su se potrudili za to,treba ih ukloniti sa lica zemlje,sve do jednog a nema ih mnogo.\n

Dara

pre 7 godina

I sta kaze Peter: - Izvin`te gos`n Putine, nismo smjeli, nismo znali jer smo mali... Jadan je onaj narod kada sa njim drugi upravlja, zato niposto u EU.

David

pre 7 godina

EU je bila protiv Orbanovih ograda.Trebalo im je vremena da shvate a potom i podižu ograde.Shvatiće i potrebu ukidanja sankcija i saradnje sa Rusijom. Kada je Orban predlagao veču samostalnost članica EU ,ismejavali su ga a zbog toga ode Velika Britanija. Sa njima je samo gubljenje vremena...

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija