• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2017

23:53

ČURKIN ODGOVORIO NA PROVOKACIJE UKRAJINE: U Kijevu neće normalizaciju stanja u Donbasu, ONI ŽELE RAT!

Vesti

ČURKIN ODGOVORIO NA PROVOKACIJE UKRAJINE: U Kijevu neće normalizaciju stanja u Donbasu, ONI ŽELE RAT!

Podeli vest

Ukrajinske vlasti ne žele normalizaciju situacije u Donbasu, već rešenje konflikta vojnim putem, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin

Na sednici Saveta bezbednosti UN Čurkin je naveo podatke poslednjeg izveštaja misije OEBS-a po kojima je broj kršenja prekida vatre porastao do 10.000 za 24 časa. 

On je saopštio i da su u sedam od deset slučajeva Oružane snage Ukrajine ograničavale predstavnicima misije pristup o području konflikta.

- Ove cifre pokazuju da umesto napora za normalizaciju situacije u Donbasu, traženja kompromisa u okviru normandijskog formata i kontakt grupe, ukrajinske vlasti uporno pokušavaju da konflikt reše vojnim putem- rekao je Čurkin, prenosi Sputnjik.

PUTIN OPTUŽIO POROŠENKA ZA RAT U UKRAJINI: Potreban mu je NOVAC, pa glumi žrtvu RUSKE AGRESIJE

„Suština toga što se dešava je potpuno jasna: Kijev pokušava da iskoristi sukobe koje je sam izazvao kao povod da potpuno prekine sa realizacijom Minskog sporazuma od 12. februara 2015. godine koji je utvrđen rezolucijom Saveta bezbednosti 2202“, rekao je on. 

Diplomata je skrenuo pažnju na podatke sa kamera koji pokazuju da su sukobima prethodila granatiranja sa ukrajinskih pozicija.

POROŠENKO ZA REFERENDUM: Hoće li UKRAJINA u NATO?

On je naveo i izjave ukrajinski vojnih zvaničnika koji su se hvalili o napredovanju vojske, kao i zaključke OEBS-a da su kijevske snage bezbednosti izazvale eskalaciju sukoba.

PUTIN OPOMINJE POROŠENKA: Zaustavite klanicu u Donbasu, poštujte sporazum iz Minska!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sudija

pre 7 godina

Pa dajte im vise sta traze. Dokle cete gledati kako ubijaju vase ljude iz cistog mira.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija