• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.02.2017

23:52

(VIDEO) AMERI IMAJU JEDAN NOSAČ AVIONA MANJE: Vojska se oprostila od "Enterprajza", prvi je imao nuklearni pogon!

Vesti

(VIDEO) AMERI IMAJU JEDAN NOSAČ AVIONA MANJE: Vojska se oprostila od "Enterprajza", prvi je imao nuklearni pogon!

Podeli vest

Ratna mornarica SAD se zvanično oprostila od prvog nosača aviona na svetu na nuklearni pogon, "Enterprajza"

Tokom svečanosti u brodogradilištu Njuport, u saveznoj državi Vašington, "Enterprajz" je opisan kao "legendarn" brod koji je "pomogao oblikovanje istorije".

On je bio u sastavu američke flote više od 50 godina, po čemu je rekorder među nosačima aviona u svetu, i imao ulogu u kubanskoj raketnoj krizi, u ratovima u Vijetnamu, Iraku i Avganistanu.

Od milja nazvan "Veliki E" (Big E), povučen je iz službe 2012. godine, a Ratna mornarica je potom izvadila nuklearno gorivo iz njegovih osam reaktora koji su grejali četiri pogonske, parne turbine. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
usaf

pre 7 godina

Ostaje jos 19 nosaca,dok vasi Rusi koriste onu "igracku" na diesel(a verovatno moze i na ugalj).Kolika je to razlika u tehnici.

Dragomir

pre 7 godina

Амери имају све!Србија има 25 милијарди кредита који ће да врати када уђе у Евро зезанцију па узме још 150 милијарди евра да врати оних 25?Па онда узме још 150 милијарди да врати оних 127 и тако редом.Добро,да се вратим америма ... Кажу да су дужни скоро 20 хиљада милијарди долара!ДВАДЕСЕТ ХИЉАДАРКИ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА!

sergej

pre 7 godina

Opišite zašto je nosač aviona Teodor Ruzvelt bio tri godine na opravci 1999godin i kako ste se borilo da ne potone. To niko ne sme da objavi jer Srbski medij odmah tu informaciju cenzurišu po nalogu Amerikanaca.

sergej

pre 7 godina

@Usaf ili Musaf tehnološka razlika je jako mala zainteresuj se šta je bilo sa nosačom aviona Teodor Ruzvelt 99.godine i pored tehnoloških mogućnosti ali Kumanovskim sporazumom to ne smeju da objave a već su se bili pomirili da će potonuti. Zašto se nije tri godine nigde pojavljivao a kad pitatr po američkim portalima o tom događaju oni zanema i ne možete kontaktirati sa njima više.Nosač aviona je mrtvački sanduk da puno korisnika. To su Ameri osatilo 99.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija