• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2017

18:58

(VIDEO) STRAVIČNO KRVOPROLIĆE, MASAKR CIVILA U DONBASU: U toku je RATNI ZLOČIN I GENOCID nad Rusima na istoku Ukrajine!

Vesti

(VIDEO) STRAVIČNO KRVOPROLIĆE, MASAKR CIVILA U DONBASU: U toku je RATNI ZLOČIN I GENOCID nad Rusima na istoku Ukrajine!

Podeli vest

Vojska ukrajinskog neonacističkog režima od ponedeljka ne prestaje da granatira civilne ciljeve na istoku zemlje naseljenom uglavnom Rusima.

Do sada je ubijeno ili ranjeno više od 120 osoba, a u noći između četvrtka i petka samo u Donjecku je poginulo pet civila, dok ih je više od 10 ranjeno. Stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin upozorio je Kijev da prekine vojna dejstva i optužio ukrajinske vlasti za genocid.

Gladni krvi

Kijev sprovodi genocid. Oni žele rat. Nije im cilj normalizacija odnosa u Donbasu

On je naveo da je operacija na istoku Ukrajine planski smišljena, i to sa ciljem da se nasilno zauzme Donbas i ubije što više ljudi.

- Kijev sprovodi genocid. Oni žele rat. Nije im cilj normalizacija odnosa u Donbasu. Snimci kamera koje imamo jasno pokazuju da su ukrajinske snage prve započele granatiranje položaja u Donjecku. U poslednja 24 sata prekid vatre je prekršen 10.000 puta - rekao je Čurkin u petak na sednici Saveta bezbednosti.

Diplomata je istakao da je cilj ukrajinskog neonacističkog režima da podrije mirovni sporazum potpisan 15. februara 2015. u Minsku.

- Kijev je gladan krvi. Njima mir ne znači ništa - naveo je Čurkin.

(VIDEO) GORI UKRAJINA! Ubijen načelnik Narodne milicije Luganska!

Reuters

Peskov: Nadam se da imaju dovoljno municije

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov kazao je u petak da se nada da proruske snage na istoku Ukrajine imaju dovoljno municije da odgovore na agresivne akcije ukrajinske vojske.
- Ukrajinci su prekršili mir i počeli da ubijaju civile. Nadam se da će ljudi moći da se odbrane. Kijev mora da obustavi nepromišljene akcije koje podrivaju mirovni proces iz Minska - izjavio je Peskov.

O stravičnim napadima ukrajinskih neonacista svedoči i stanovnik Donjecka Mihail R., koji je teško ranjen u noći između četvrtka i petka dok je sedeo u svom automobilu. On je kazao da je ukrajinska vojska bez prestanka granatirala ceo grad.

- Granate su pale pravo na parking na kojem su se nalazila vozila. Jedan vozač, koji je sedeo u kolima blizu mene, na mestu je ostao mrtav. Eksplozija je bila toliko jaka da me je izbacila iz auta. Još ne verujem da sam živ - kazao je Mihail.

On je dodao da su bombe pale i na jednu prodavnicu u blizini železničke stanice, kao i na nekoliko zgrada u stambenom delu Donjecka.

ČURKIN ODGOVORIO NA PROVOKACIJE UKRAJINE: U Kijevu neće normalizaciju stanja u Donbasu, ONI ŽELE RAT!

AP/Photo

Varvarski napadi

Zbog krvoprolića na istoku Ukrajine u petak je reagovalo i rusko ministarstvo spoljnih poslova. Portparolka tog ministarstva Marija Zaharova ukrajinske vlasti je optužila za kršenje Ženevske konvencije.

120 osoba ubijeno je ili ranjeno od ponedeljka na istoku Ukrajine

- Varvarstvo nema opravdanja. Ukrajinske snage su tokom noći između četvrtka i petka najjače do sada napale Donjeck. Žestoko su granatirale oblasti u kojima žive stari, žene i deca. To mora da bude kažnjeno - poručila je Zaharova.

Inače, novu ofanzivu na istoku Ukrajine naredio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko. To je najveća eskalacija nasilja u Ukrajini posle skoro dve godine primirja.

PUTIN OPOMINJE POROŠENKA: Zaustavite klanicu u Donbasu, poštujte sporazum iz Minska!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 7 godina

А шта су Украјинци ако нису Руси, они су као наши Монтенегрини, тако би и они били против нас ако уђу у НАТО пакт, ово је чист позив на братоубилачки рат, оном Порошенку треба главу откинути.

ObicnaBaba

pre 7 godina

Pa ko je branio Evropu u II svetskom ratu od Großdeutsches Reich-a, valjda ste citali u novinama da je obelezena 72-ga godisnjica kada su 27. januara 1945 sovjetske jedinice oslobodile logorski kompleks Auschwitz-Birkenau u kojem je u periodu od 1940. do 1945. godine život izgubilo oko milion ljudi. Ne razumem mentalni sklop osoba koji uznemiravaju duse 17 miliona Rusa izginulih u ODBRAMBENOM RATU. Rusi u svakom ratu na tlu Evrope su bili na strani pobednika, podneli najvece zrtve i najvise doprineli pobedi.

pc

pre 7 godina

Sto znaci da su kreteni kao i mi ciji su djedovi izginuli pa smo sa njima pravili drzave. Ukrajinci su Ukrajinci, a Rusi su Rusi i sada Rusi ginu, a majka Rusija jede govna i to je cinjenicno stanje. Molim Vas, ako ne znam neke cinjenice da mi ih prikazete. I jos, mislim da nije od velike koristi Rusima u Donjecku to sto su Rusi oslobodili Ausvic kad ih sada napadaju deca tih koji su osnovali Ausvic. Prava stvar bi bila da su posle rata istrebili i njihovu decu pa sada ne bi imao ko da ratuje na protivnickoj strani, sto se moze preneti i na nas.

Tomas Gustaffson

pre 7 godina

Slažem se ja sa tobom, ali istine radi: Rusi su imali oko 25 mil. žrtava i nisu bili na STRANI pobednika, oni su POBEDNICI u 2sv. ratu!!!

mile

pre 7 godina

Zapad je toliko dvolican i krvolocan,da je postao odvratan koliko i nacisticka Nemacka.\n

Vlah alija

pre 7 godina

Oni kao vojska terorističkog režima rep.srb. kad su u glovnom granatirali civilne ciljeve naseljene pretežno ne srpskim stanovništvom

Juznoprugas

pre 7 godina

Vojska RS je samo cistila smece ispred svojih vrata. Em ste dobili po njusci i nije te sramota da lajes i izazivas i provociras ovde Srski narod i djenerala Mladica?Poturice

Mauser

pre 7 godina

Ako ti ljude bez obzira na vjeru i naciju nazivaš smećem, onda si ti najveće smeće!

Marcco

pre 7 godina

S obzirom šta se izdešavalo zadnjih 3 meseca u svetu i pre svega SAD, ovakve i slične stvari ne smišljaju Ukrajinci nit vlast u SAD već ona bagra koja je i te kako žilava... Soroš i njegovi sa sve Klintonovima. Em udraju na Rusiju, em, ukoliko Rusi uzvrate, Trampa pedstavljaju kao nesposobnog... a drže 99% medija u SAD, a boga i i neke po Srbiji... One što pljuju po sveku Srpskom a u zadnje vreme i pljuju po Trampu!

grof01

pre 7 godina

To su pobunjenici!!!Trebali su se na primjeru pravoslavnih pobunjenika iz Hrvatske,naučiti kako prolaze pobunjenici!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Смрт...фашизму и ... - Петру Порошенку...!

markom

pre 7 godina

sta cekate,sprzite gamad. vi niste kao ovaj nas,sto je skinuo gace i nista. aj stoje skinuo svoje,nego i narodu polako skida,da moze svako da nas j.......\n

Papa

pre 7 godina

Sve je to namerno uradjeno da ne bi doslo do sastanka Trampa i Putina

knez

pre 7 godina

putin ako bude krenuo na ukrajinu zaustavice se tek u prizrenu zato on ne krece tako lako nemaju rusi taktiku kreni pa stani

Alf

pre 7 godina

Tako isto ce i rosu jedinice da upadnu na sever kosova.Pobiju i protjeraju sve kosovske srbe,a premijer srbije ce izaci na medije i poruciti narodu da ako zelimo integracije,investicije,podizanje zivotnog standarda nasih gradjana moramo podnjeti i zrtve.kraj price,kosovo je albanija a donjcek rusija.

knez

pre 7 godina

problem je sto ce tako upadati separatisti i u raskoj oblasti i vojvodini da proteraju srbe sta ce tada da kaze ako sada kaze da podnesemo zrtve kosovskih srba zarad evropske unije???

Alf

pre 7 godina

@knez.Reci ce ono sto mu njegovi poslodavci iz e.u.kazu da nam kaze.

Nikola

pre 7 godina

Nemojte da se cudite zbog cega Rusija ne reaguje, jer na celu sa Putinom nema brzopletog , pogresnog reagovanja jedino dobro promisljenog i taktickog poteza za koji se ceka pravi trenutak. Steta za zrtve ali nece im ovo proci nekaznjeno, dok je ziv taj Porosenko nece mirno spavati, lovice ga Rusi po citavom svijetu, a mozda i popije nedje malo plutonijuma.

Andja

pre 7 godina

Kao svi ostali Putinovi politicki protivnici .. eto da se neko slozi da je i on zlocinac .. Inace zao mi je sto gine neduzan narod sa bilo koje strane .. a politicari kao politicari oni sebe vec obezbede ..

dragansmakic

pre 7 godina

Nista ovde novo nema, ali ako misle ovako da navuku Ruse u rat, ocigledno da se radi o istim familijama koje ga puse od Rusa vec 300 godina.Srecom nista pametniji nisu

misa

pre 7 godina

Braco Rusi i Ukrajinci, ta vi ste jedan narod Za cije babe zdravlje i ciljeve se bijete Ko ce da se okoristi, par placenika poput Klicka i ostali Decu cete jedni drugima da poubijate, razoricete drzavu kao mi, kao Libijci, kao Iracani..... Dokle vise Otvorite oci Ukrajinci i ljubite bliznjega svoga Rusa Neka nas sve Bog cuva, a ovoj situaciji nam je preko potreban

Dragan

pre 7 godina

Sta mi u republici srpskoj da ocekujemo,biju ruse i nikom nista.

Milovan

pre 7 godina

Ne daj bože, da nas Grci hrane, a Rusi brane..

vladbgd

pre 7 godina

Ne razumem, zasto Putin cuti, i ne preduzima nista?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija