• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2017

23:07

(FOTO) ODSEKAO GLAVU KIPU SLOBODE: Nemački Špigl na meti kritika zbog Trampove karikature!

Vesti

(FOTO) ODSEKAO GLAVU KIPU SLOBODE: Nemački Špigl na meti kritika zbog Trampove karikature!

Podeli vest

Nemački uticajni nedeljnik Špigl našao se danas na meti kritika zbog naslovnice na kojoj je prikazan crtež na kojem američki predsednik Donald Tramp drži odrubljenu glavu Statue slobode

Neki nemački listovi su kritikovali karikaturu dok ju je nemački potpredsednik Evropskog parlamenta Aleksander Graf Lambsdorf nazvao "neukusnom", prenosi BBC.

On je dodao da karikatura više govori o novinarima Špigla nego o Trampu.

(FOTO) ŠOKANTNO! NEMAČKI ŠPIGL UVREDIO PREDSEDNIKA SAD: Na naslovnoj strani TRAMP ODSEKAO GLAVU Kipu slobode!

Autor karikature Edel Rodrigez kazao je da ona predstavlja "obezglavljivanje demokratije". On je dodao da je želeo da napravi poređenje između Islamske države i Trampa, navodeći da su obe strane ekstremisti.



Glavni urednik Špigla Klaus Brinkbojmer izjavio je da je na naslovnici njegovog lista Tramp prikazan kako odseca glavu simbolu koji je od 1886. izbeglice i migrante u SAD dočekivao dobrodošlicom, demokratijom i slobodom, prenosi AFP. 

DONALD TRAMP ĆE DALEKO DA DOGURA: Američki mediji ga porede sa JEDNIM SRBINOM!​

Američko-nemački odnosi pogoršani su pod predsednikom Trampom koji je kritikovao politiku nemačke kancelarke Angele Merkel, navodi BBC. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

EU smisljeno napada Trampa, racunaju kad tad ce mu trebati. Ali, Tramp je dugaciji od drugih.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija