• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2017

23:40

PARIZ SE VRAĆA U NORMALU: Luvr ponovo otvoren, dan nakon napada!

Vesti

PARIZ SE VRAĆA U NORMALU: Luvr ponovo otvoren, dan nakon napada!

Podeli vest

Jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu "Luvr" danas je ponovo otvoren, dan nakon što je muškarac naoružan mačetom pokušao da uđe u muzej, ali ga je zaustavio francuski vojnik koji je pucao u njega i ranio ga

Bezbednosni izvori saopštili su ranije da je muškarac koji je u petak silom pokušao da uđe u Luvr identifikovan kao Abdulah Reda al Hamami, 29-godišnji Egipćanin rođen u Dakahliji, provinciji severoistočno od Kaira.

Prethodno je objavljeno da je napadač državljanin Egipta koji je stigao u Francusku krajem januara.

TRAMP POSLE NAPADA KOD LUVRA: Ameriko, opameti se!

To je izjavio izvor blizak istrazi, prenosi Rojters.

Muškarac koji je, naoružan mačetom, u petak napao i lakše ranio vojnika u centru Pariza u blizini muzeja Luvr, uzvikujući "Alahu ekbar", teško je povređen, nakon što je drugi vojnik pucao u njega, a francuske vlasti su pokrenule istragu o napadu koji su okarakterisale kao teroristički. 

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da se u muzeju nalazilo oko 1.000 ljudi u trenutku napada i da su zadržani unutra, na bezbednom.

Do najnovijeg incidenta došlo je u trenutku kada su u Francuskoj na snazi najviše bezbednosne mere, s hiljadama pripadnika bezbednosnih snaga koji patroliraju prestonicom posle niza napada u poslednih par godina.

Vojnici u uniformi sa automatskim puškama redovno patroliraju oblašću oko Luvra, jedne od glavnih turističkih atrakcija u Parizu koja privlači milione posetilaca svake godine.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bogster

pre 7 godina

Nikad više Pariz neće biti "normalan" i treba ga zaobilaziti u širokom luku.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija