• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/intermagazin

07.02.2017

22:11

PAKLENI PLAN, TRAMPU SPREMAJU IMPIČMENT: Ako ga sud optuži za nepoštovanje, stvoreni su uslovi za NJEGOVU SMENU!

Vesti

PAKLENI PLAN, TRAMPU SPREMAJU IMPIČMENT: Ako ga sud optuži za nepoštovanje, stvoreni su uslovi za NJEGOVU SMENU!

Podeli vest

Nakon što su federalne sudije blokirale ukaz kojim se zabranjuje ulazak u SAD stanovnicima sedam muslimanskih zemalja, predsednik je objavio nekoliko gnevnih tvitova. Tako nekontrolisana kritika na račun sudskog sistema naterala je „Vašington post“ da se zapita šta će biti ako predsednik odbije da poštuje odluke suda

Odlukom sudije Federalnog okružnog suda Džejmsa Robarta prestao je da važi predsednički ukaz o migrantima, a Donald Tramp je na to odgovorio nizom tvitova. U jednom je nazvao Robarta „Takozvanim sudijom“, a njegovu odluku „smehotresnom“.

(FOTO) SPIN DOKTORI U RATU PROTIV TRAMPA: Ovako se vodeći zapadni mediji obračunavaju sa šefom Bele kuće!

U drugom se požalio na sistem u kojem „neki sudija“ može da ukine odluku predsednika koja se tiče unutrašnje bezbednosti.

 

 

Na kraju, predsednik je optužio sudiju i sudski sistem za buduće neprijatnosti u vezi sa njegovom odlukom.

OPRAVDANJE UREDNIKA ŠPIGLA ZBOG ŠOKANTE NASLOVNICE: To je odgovor na pretnju demokratiji!

Ministarstvo pravde SAD je uložilo žalbu na odluku sudije Robarta, ali, kako smatra „Vašington post“, populistička Trampova retorika ne dozvoljava da se isključi verovatnoća da u nekom trenutku administracija odbije da se potčini odluci još jednog u nizu „takozvanog sudije“.

 

 

Postoje tri primera iz američke istorije kada su predsednici bili na suprotnoj strani od sudija, za vreme Tomasa Džefersona, Endrua Džeksona i Abrahama Linkolna.

Tanjug/AP

Svaki od ta tri konflikta je pretio da preraste u veliku ustavnu krizu i vlast je morala da traži kompromise.

Stručnjaci od kojih je „Vašington post“ tražio mišljenje se slažu da bi Donald Tramp mogao da uđe u konflikt sa sudom, ako ne zbog migracionog pitanja, onda zbog nečega drugog.

AMERICI PRETI HAOS: Institucije odbijaju poslušnost Trampu, ON NAJAVLJUJE OSVETU!

U ovom slučaju poslednju reč daje zakonodavna vlast. Tako sud može da optuži predsednika za nepoštovanje, što stvara uslove za impičment.

Reuters

Odluku o impičmentu donosi Donji dom Kongresa.

Čak i ako stvar ne dovede do direktnog sukoba između sudske vlasti i predsednika konflikt može da se rasplamsa između sudija i činovnika vlasti, tj. Trampove administracije.

Činovnike koji ne poštuju odluke suda, sud može da optuži za nepoštovanje i da im zapreti zatvorom.

Beta

Na taj način, činovnici i vladini resori će se naći između dve vatre: odluke suda i volje predsednika.

„Vašington post“ ne isključuje da bi jedan broj činovnika u takvoj situaciji izabrao svog neposrednog šefa Donalda Trampa, posebno generali koji se nalaze na čelu Ministarstava odbrane i Ministarstva unutrašnje bezbednosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Jel su ovi ameri pri cistoj svesti,zar ne vide da ce im muslimani napraviti haos u zemlji od terora,oni izgleda zive na oblaku demokratije i slobode a ne vide dalje ispred svog nosa.Ne vide da im umobolnici Rotsildi kopaju jamu i prave haos po celom svetu,bogateci se na muci ovog naroda, narocito muslimanskog sveta,umesto da njih stave na lomacu, oni Trampa maltretiraju.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Идеја је... - не дозволити никакво "зближавање" Трампа са Путином и Русијом... Јер би то био крај владавине нафтне и банкарске олигархије, у спрези...То је наличје ове "медаље"... Жеља, да се уложени "капитал" у ратове у Ираку,Либији и Сирији....и даље оплођава...и доноси десетоструки профит...Трамп је грађевинац, и заболе га што су "неки" улагали милионе у ратну индустрију, која тражи стално изазивање криза по свету,само да би се уложени капитал вратио ... - десетоструко...!!

Peca

pre 7 godina

Pobogu Bojane pa oni i hoce haos pa njima to treba da bi prodavali oruzije sto više a Tramp hoce mir i blagostanje. Pa on im upropascuje biznis i zaradu bre . Ima ga ubiju za to , pa i ti bi ubio kad ti neko otme posao i ostaneš bez posla . E onda ti oni "objasne " ko ti je Oto pos'o i ti odeš i uzmeš oruzije od njih i pobijes protivnike. Pa to i jeste trik uzimanja teritorije i povratka teritorije. U oba slucaja oruzije se prodaje a prodavci su isti samo se kupci menjaju i način placanja.

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

Nema sumnje da ce na sve nacine probati da sa vlasti obore Trampa, pre negoli sto ga negde streljaju kao Kenedija na primer ako im sve prethodno sto su pokusali ne podje za rukom, za to vreme Rusija ne sme da ceka, vec da se sprema za rat kao da ce sutra biti, jer ova podivljala, nacisticka masonska horda od stoke ocigledno ne namerava da stane dok ne izazove neki svetski sukob i katastrofu globalnih razmera, njih jedino jos moze da obuzda samo topot ruskih nuklearki dok se radioaktivna prasina u debelim naslagama lagano sleze po njihovom smrdljivom pepelu.

Bojan

pre 7 godina

Nema sanse. Republikacni vole Trump mnogo. Trump je jedino postavio samo 5 svojih ljudi u administraciji ( Devos za obrazovanje, Banon i negov zet za sovetnice i jos dve druge osobe), sve ostale su Republikanci sami postavili njihne ljude. Trump osven zid i zabranu za ulaz ne trazi nista drugo, sto znaci sve ostale nove zakone dolazu od Republikanaca. Republikanci kontroliraju sve, Trump se uopste i ne pita sada, samo potpisuje sto mu Republikanci dadu i twituje na socijalne mreze.

Dr Ivan Mandic

pre 7 godina

E moj Bojan, gde si ti naucila srpski tako dobro? Cak i princ Aleksandar bi ti pozavidela na njemu...

deda Raša

pre 7 godina

A sta se to u Americi ne moze? Kod njih i laz postaje istina i obratno. Njome vlada mafija i ako toj mafiji nije od koristi a nije, nacice mu nacina za smenu.

Nives

pre 7 godina

Tramp je dobro dosao ali neko placa stoku da radi zlo u drzavi.Jos ameri ne znaju s kakvom bagrom imaju posla.Stara administracija smenjena i to je veliki plus.Treba da se mijenja sve.Tramp je u pravu i njegove odluke i govor. Nece vise biti ni pomoci Albancima.Kosovo je srpsko i to je to.

djeno

pre 7 godina

ja se pitam gde je sad ono ko vrsi pritisak na sudstvo, zar sudstvo nije nezavisno, kad bi ovako uradio Toma Nikolic sve bi se nasa demonkratija sjatila da ga lincuju

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija