• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2017

23:24

ČURKIN O PROMENI ODNOSA PREMA SAD: Rusija ne očekuje čuda, ali naoružajmo se strpljenjem!

Vesti

ČURKIN O PROMENI ODNOSA PREMA SAD: Rusija ne očekuje čuda, ali naoružajmo se strpljenjem!

Podeli vest

Rusija „ne očekuje čuda“ kada je reč o perspektivama odnosa Moskve i Vašingtona, ali je neophodno imati strpljenja i raditi, izjavio je u intervjuu za RT Vitalij Čurkin

- Ne očekujemo čuda. Oni treba da formiraju tim. Imenovanje je tek mali korak… Moramo da se naoružamo strpljenjem i radimo- istakao je on.

OBRAČUN U UN, ČURKIN "ZALEDIO" BRITANCA: Vratite vi Foklande i Gibraltar, pa onda pričajte o Krimu!

Novi stalni predstavnik SAD u UN Niki Hejli predstavila je u Savetu bezbednosti poznati stav Sjedinjenih Država, ali njen ton je bio znatno drugačiji, izjavio je Čurkin.

- Nisam očekivao da će odstupiti od standardnog stava. Ali je ton njene izjave bio potpuno drugačiji- rekao je Čurkin.

On smatra da su dobar signal reči Hejlijeve da ne želi da pokvari odnose sa Rusijom.

Ranije je ona izjavila da će američke sankcije ostati na snazi sve dok Krim ne bude stavljen pod kontrolu Ukrajine. Bela kuća podržala je njenu izjavu, prenosi Sputnjik.

Čurkin je odgovorio na njenu izjavu frazom iz američkog ustava i istakao da su stanovnici poluostrva izrazili svoju volju na referendumu.

Stalni predstavnik Rusije pri UN izjavio je da bi zaoštravanje situacije u Avdejevki na istoku Ukrajine moglo da bude provokacija koja ima za cilj sprečavanje razvoja odnosa SAD i Rusije.

- To bi mogao da bude jedan od ciljeva: sprečavanje poboljšanja rusko-američkih odnosa- istakao je Čurkin.

On je dodao da Ukrajina nije dobila podršku Saveta bezbednosti UN na sednici o stanju u Avdejevki.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
radaše

pre 7 godina

Naravno da treba biti oprezan jer nemačke i američke trupe su stigle na granici sa rusijom.Svojevremeno je Hitler govorio Staljinu da mu je prijatelj dok su njegove trupe važile prema Moskvi.n

vlada

pre 7 godina

Nema čuda, samo motku u šake i dozvati ih pameti!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija