• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dailmail.co.uk/informer.rs

08.02.2017

09:54

(FOTO) OD OVE SEKSI DANKINJE DRHTI ISIS! Ucenili su njenu glavu na MILION DOLARA!

Vesti

(FOTO) OD OVE SEKSI DANKINJE DRHTI ISIS! Ucenili su njenu glavu na MILION DOLARA!

Podeli vest

Dankinja Joana Palani (23) koja je napustila svoj lagodan život u Danskoj da bi otišla da se bori protiv ISIS-a, danas se suočava sa mogućom zatvorskom kaznom u Danskoj. U intervjuu za britanski list "Dejli mejl" otkrila je zbog čega je u Danskoj gone, ali i da je trenutno glavna meta Islamske države

- Bila sam spremna da se odreknem svog života da bi svi u Evropi bili bezbedni. To je bio moj izbor, ali u mojoj zemlji me gledaju kao teroristu - kaže Joana koja je zbog odlaska u Siriju izgubila sve što je imala.

Joana, inače izbeglica iz Iraka kurdskog porekla, bila je snajperista u Siriji, a njena meta bili su džihadisti Islamske države.

- Ja sam snajperista. Ja sam kao "lejdi smrt", Ljudmila Pavličenko iz Crvene armije - kaže ponosna Joana i objašnjava koliko je bilo teško pucati:

- Pucala sam iz ruskog snajpera. Morate da budete jako mirni. Da koristite i mozak i telo. Ne smete da izgubite koncentraciju.

Iako se borila protiv neprijatelja, Danska je krivično goni zbog samog odlaska u Siriju.

- Živim u jednoj od najboljih zemalja na svetu, ali sam gladna, žedna i nemam krov nad glavom. Ne verujem više nikome - kaže ova devojka.

facebook

Ako bude osuđena, očekuje je višegodišnja kazna, čak i do 12 godina. Ali to nije jedina opasnost po Dankinju koja je zbog hrabrosti ostala na ulici.

Joana je sada i glavna meta Islamske države, a pretnje koje dobija gotovo su svakodnevne: od toga da će pretvoriti u seksualnu robinju, do toga da će je prisilno prevesti u islam. Džihadisti su čak ucenili njenu glavu na milion dolara. Žele je mrtvu ili živu.

- Ne plašim se da će me ISIS uhvatiti. Nastaviću sa svojim životom. Pobediću ih tako što ću biti nezavisna i slobodna žena - kaže Joana i dodaje da se događalo da joj muslimani iz Danske priđu na ulici i prete.

Iako veruje da će uspeti, nije lako biti rastrzana između dve strane. Joana mora svaka tri dana da menja lokaciju, a iako radi bilo koji posao koji uspe da nađe, grca u finansijskim problemima.

- Smrzavam se svake noći i često odem u krevet gladna - kaže Joana.

Njene muke počele su kada je prekršila zabranu odlaska u Siriju. Joana je provela godinu dana ratujući na strani Kurda, a kada se vratila u Kopenhagen, oduzet joj je pasoš i zabranjeno putovanje. Ipak, nekoliko meseci kasnije, ponovo se spakovala i otišla na front.

facebook

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zemi

pre 7 godina

Veliko postovanje. Otisla je u rat da brani svoj narod od neprijatelja.\n

Milan Miličić 21201 Rumenka

pre 7 godina

Nema samo trulog, nego evo Ima nečega i valjanog u Državi Danskoj??!! Ne moraju ni da joj sude, već su joj presudili. Gleda sve to Šekspir odole, ali ove od gore to nije briga.

Antiislamista

pre 7 godina

Joana ljepotice, dođi u Srbiju, obezbediću ti krov nad glavom.

ddd

pre 7 godina

Isti je licemerni i nelogican zakon i kod nas, ko ode da se bori protiv terorista, ode u zatvor kada se vrati.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija