• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

08.02.2017

23:58

TRAMP SUZDRŽAVA BES: Sudovi deluju politički, to i srednjoškolac vidi!

Vesti

TRAMP SUZDRŽAVA BES: Sudovi deluju politički, to i srednjoškolac vidi!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je, dok čeka konačnu odluku o njegovoj uredbi o imigrantima, da su američki sudovi “veoma politički“

On je govoreći pred zvaničnicima iz oblasti pravosuđa rekao da čak ni ne želi da sudove nazove “pristrasnim“.

Tramp čeka konačnu odluku pravosudnih organa da li će njegovu uredbu proglasiti zakonskom ili diskriminatornom, piše “Raša tudej“.

- Neću ih nazvati pristrasnim. Nemamo još odluku, ali sudovi deluju toliko politički. Bilo bi sjajno ako bi naš pravosudni sistem, ako sudovi pročitaju dokument, urade šta je ispravo- dodao je on. 

AMERICI PRETI HAOS: Institucije odbijaju poslušnost Trampu, ON NAJAVLJUJE OSVETU!

Tramp je potom pročitao deo zakona koji je iskoristio za uredbu o zabrani ulaska migranata u SAD, citirajući da je očito dozvoljeno da predsednik suspenduje ulazak onima za koje veruje da su pretnja za nacionalnu bezbednost. 

- Loš srednjoškolac bi ovo razumeo. Svi bi ovo razumeli- naglasio je Tramp. 

Tramp je 28. januara doneo uredbu koja suspenduje ulazak migranata iz sedam zemalja (Sirija, Irak, Iran, Somalija, Sudan, Libija, Jemen) ulazak u SAD na 120 dana dok se ne pojača nadzor. 

- Ako SAD ne dobiju ovaj slučaj kao što bi očigledno trebalo, nikada nećemo imati bezbednost za koju imamo pravo. Politika!- napisao je Tramp ranije na Tviteru. 

PAKLENI PLAN, TRAMPU SPREMAJU IMPIČMENT: Ako ga sud optuži za nepoštovanje, stvoreni su uslovi za NJEGOVU SMENU!

Apelacioni sud čuo je argumente “za“ i “protiv“ Trampove uredbe. Tužilac za državu Vašington, koji se protivi uredbi, govorio je da je ovo “šokantan dokaz o diskriminaciji muslimana“. 

Sudija Džejms Robart iz Sijetla privremeno je obustavio uredbu, a Tramp ga je potom nazvao “takozvanim sudijom“. 

Uredba o imigrantima dovela je do protesta širom zemlje i sveta, dok su vodeće svetske kompanije poput Gugla, Epla, Majkrosofta i Fejsbuka govorile protiv zabrane. 

U međuvremenu, Tramp je demantovao da je uredba protiv muslimana, tvrdeći da je ona samo mera bezbednosti. 

- Da budemo jasni, ovo nije zabrana za muslimane, kao što mediji krivo predatavljaju. Ovo nije o religiji – ovo je o terorizmu i čuvanju bezbednosti naše zemlje- rekao je Tramp nakon potpisivanja uredbe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
OVI RADE ISTO STO I TOMISLAVU

pre 7 godina

Sabotiraju volju naroda banditi koje je narod svrgnuo sa vlasti. Tiha voda breg roni....jednog po jednog skinuli smo ih skoro sve ostadose samo oni infiltrirani u SNS i SPS sa golim dupetom.

drago markovic

pre 7 godina

putam se? Sta je to lose i losije uradio g. Predsednik Tomo od prethodnika.Nista,naprotiv mnigo toga manje loseg od prethodnika. Gde je to lose sti uradio.Molim da mi se navede. Kojim potezom izdao narod Srbije? Hajde pritivnici Tomini i iz SNSa ili bilo koje druge partije.Izadjite sa losim i dobrim postupcima i da vagamo. Nemate vi argumente protiv Tome.Druga je stvar sto opozicija hoce da urusi vlast pa im je ovo prilika da je nagrizu ko\' pacovi .\n

MAMA CECA

pre 7 godina

I tako ispuni se baba Vangino proroanastvo...sve vreme se ispunjava Bozija volja a ne ljudska....kako sejes tako zanjes ljudski rode...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija