• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.02.2017

23:43

KINEZI JAČAJU KONTROLU: Strancima će uzimati otiske prstiju prilikom ulaska i izlaska iz zemlje!

Vesti

KINEZI JAČAJU KONTROLU: Strancima će uzimati otiske prstiju prilikom ulaska i izlaska iz zemlje!

Podeli vest

Kineske vlasti saopštile su danas da će početi sa uzimanjem otisaka prstiju stranaca starih od 14 do 70 godina pri svakom ulasku i izlasku iz Kine

Kako se navodi u saopštenju kineskog Ministarstva za javnu bezbednost, primena te mere počeće najpre u gradu Šendženu na jugu Kine, na granici sa Hongkongom.

Ministarstvo je navelo da je cilj sakupljanja otisaka prstiju stranaca "pojačanje kontrole ulaska i izlaska iz Kine u skladu sa politikom koju sprovode i druge države".

Vlasti su prošle godine zabeležile više od 76 miliona ulazaka i izlazaka stranaca iz Kine, a oni su bili uglavnom iz Južne Koreje, Japana, SAD i Rusije.

Američka agencija za carinsku i graničnu zaštitu od 2004. godine registruje otiske prstiju većine stranaca koji ulaze u SAD ili napuštaju njihovu teritoriju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija