• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.02.2017

00:00

ŠINZO ABE U GOSTIMA KOD TRAMPA: Savez SAD i Japana kamen temeljac stabilnosti u regionu Pacifika!

Vesti

ŠINZO ABE U GOSTIMA KOD TRAMPA: Savez SAD i Japana kamen temeljac stabilnosti u regionu Pacifika!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da su SAD posvećene bezbednosti Japana, insistirajući na "veoma duboke" prijateljske odnose izmedju dve zemlje

- Savez izmedju SAD i Japan predstavlja kamen temeljac za mir i stabilnost u regionu Pacifika- rekao je Tramp na konferenciji za novinare s premijerom Japana Šinzom Abeom, koji se nalazi u poseti Vašingtonu.

Japanski mediji preneli su ranije da Abe planira da Trampu tokom sastanka predloži inicijativu za sveobuhvatnu ekonomsku saradnju kojom bi bilo otvoreno stotine hiljada radnih mesta u SAD.

Tramp je Abeu rekao da ekonomska razmena izmedju dve zemlje treba da bude "slobodna i recipročna".

Tanjug/AP



"SAD žele trgovinsku vezu s Japanom, i to slobodnu, pravednu i uzajamnu, tako da obe zemlje imaju koristi od toga", rekao je američki predsednik.

Abe je na istoj konferenciji za novinare rekao da će privredni rast na području Azije i Pacifika u okviru investicija i slobodne trgovine biti od velikog značaja i za Japan i za SAD.

Tanjug/AP



Japanski premijer je, posle britanske premijerke Tereze Mej, drugi strani zvaničnik koga je Tramp primio otkako je 20. januara zvanično stupio na dužnost.

Abe je nedavno u parlamentu, na pitanje o planovima razgovora sa Trampom, rekao da japanske kompanije daju značajan doprinos američkoj ekonomiji i da i Japan ima koristi od ekonomskog rasta SAD. 

Tanjug/AP



Tramp je konferenciji za novinare rekao i da je juče imao "veoma srdačan" telefonski razgovor s kineskim predsednikom Si Djinpingom.

- Mislim da ćemo s tom zemljom (Kinom) imati dobru saradnju a to će biti puno od koristi i Japanu- rekao je američki predsednik i dodao da je uverio Kinu da će poštovati princip "jedinstvene Kine" prema kojoj se zabranjuju zvanični diplomatski odnosi inostranstva s Tajvanom. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CICKA

pre 7 godina

И једни и други ће им доста користити , ови први који су позвани у Америку користили би у случају да се Америци Европа супротстави а ови други заједно са овим првима који би нахватали још по неку државе Европе у борби против Кине , зато би Европа , док није касно, требала да постане неутрална у свим могућим будућим ратовима, сама Европа у таквом случају би требала да реагује само онда када буде сама констатовала да се води апсолутно неправичан рат према некоме а зна се шта је неправичан рат у начинима ратовања па чак и када су неки навучени на зло њиховим бедним злочиначким предрадњама .

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija