• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

14.02.2017

20:38

RUSI PROTESTUJU, SVET JE IZGUBIO RAZUM: Nagrađena fotografija UBISTVA AMBASADORA KARLOVA!

Vesti

RUSI PROTESTUJU, SVET JE IZGUBIO RAZUM: Nagrađena fotografija UBISTVA AMBASADORA KARLOVA!

Podeli vest

Ruska ambasada u Ankari osudila je odluku žirija World Press Photo da prvu nagradu dodeli fotografiji i koja prikazuje ubicu ruskog ambasadora

Ruska ambasada u Ankari osudila je odluku žirija World Press Photo da prvu nagradu dodeli fotografiji i koja prikazuje ubicu ruskog ambasadora.

U poruci objavljenoj na Fejskbuk stranici ambasade navodi se da se ona protivi "demorališućoj" odluci koja, po oceni ambasade, predstavlja "potpuni sunovrat etike i moralnih vrednosti".

- Praviti propagandu od užasa terorizma, neprihvatljivo je- ističe se u poruci ruske ambasade. 

Slika, koju je 19. decembra prošle godine snimio Burhan Ozbiliči, novinar agencije AP, prikazuje turskog policajca koji je sa devet metaka ubio ruskog ambasadora u Ankari na otvaranju jedne izložbe. Žiri koji mu je dodelio prvu nagradu ovog najprestižnijeg fotografskog konkursa pozdravilo je hrabrost fotografa, kao i simbolični značaj te slike. 

HTEO SAM DA BEŽIM, ALI KAKO BIH OBJASNIO ZAŠTO NEMAM SLIKU! Dramatična ispovest fotografa, prvog svedoka atentata u Ankari!

Međutim, izbor je izazvao kontroverzu u samom žiriju World Press Photo-a, rekao je predsednik žirija Stjuart Frenklinu u članku objavljenom u britanskom dnevniku Gardijan. 

- To je slika ubistva, ubice i ubijenog, obojica su na istoj slici, i moralno isto je toliko problematično kao objaviti sliku terorističkog odsecanja glave- napisao je on. 

Predsednik Odbora za međunarodne odnose ruske Dume Konstantin Kosačov rekao je da je taj izbor "na margini moralnosti" i pitao se koliko drugih terorista bi ta slika mogla da inspiriše, prenosi agencija RIA Novosti. 

Posle zločina, turskog policajca su ubile bezbednosne snage, pošto je uzviknuo "Alahu akbar" i rekao da želi da se osveti za rusku intervenciju u sirijskom gradu Alepu koji je držala teroristička Islamska država.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rajko

pre 7 godina

Драги наши пријатељи и браћо Руси .Све ове монстуозности и још много више од овога смо ми Срби већ доживели и преживели од демократског запада који се из петних жила залаже за људска права и слободе . Надам се само да нећете доживети ,, Милосрдног анђела ,, где вас 78 дана и ноћи бесомучно и непрестано бомбардују а да незнате ни где су ни одакле вас убујају .На крају нико није одговоран ни надлежан да суди убицама .

Vlado

pre 7 godina

Druze Rajko, da oni mogu Rusiju bombardovati kao nas, davno Rusije ne bi bilo. Sila je to druze, cim se nosi sa celim svetom. \nRusija nece nikada propasti jer ima oruzje da se brani. Znaju oni svi da Rusija ima moc da zbrise sve neprijatelje u Evropi za manje od 24h. \n

Sargarepac

pre 7 godina

Sve vise shvatam koliko je svet postao \"bolesno\" mesto u kojem retko ko stvarno zeli da zivi...trebao bi Bog malo da pocisti ovo pa idemo ispocetka od kamena...\n

KOLIKO MRZE RUSE DA SU POLUDEL

pre 7 godina

Covek u mrznji izgubi razum i pokusava svoj strasni bol da nadomesti tudjim bolom...sto svakako razara jos vise mrzitelje.

Nina

pre 7 godina

Sta ono rece Kusturica da gleda gore da vidi zile drveca. I ja svremena na vreme pogledam gore nebi li videla zile. To nisu demokrate niti se bore za ljudska prava I slobode nego je to samo front iza koga rade teski criminal pa onda jedni druge nagradjuju I davaju medalje.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija