• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/jutarnji list

17.02.2017

23:40

NEMAČKI VOJNICI U LITVANIJI SILOVALI MALOLETNICU: NATO demantuje, tvrdi da je to RUSKA PROVOKACIJA?!

Vesti

NEMAČKI VOJNICI U LITVANIJI SILOVALI MALOLETNICU: NATO demantuje, tvrdi da je to RUSKA PROVOKACIJA?!

Podeli vest

Protiv vojnika Bundesvera, stacioniranih u Litvaniji, pokrenuta je ciljana dezinformacijska kampanja, objavilo je nemačko ministarstvo odbrane

"Špigl onlajn", pozivajući se na diplomate NATO-a, javlja da iza te kampanje stoji Rusija.

- Kroz brojne mejlove, upućene političarima i medijima, u Litvaniji su proširene glasine o tome da su nemački vojnici u Litvaniji silovali jednu maloletnicu- rekao je portparol Ministarstva odbrane Nemačke, koji je time potvrdio napise portala "Špigl onlajn" 

Ministarstvo odbrane nije htelo da se izjasni o eventualnom izvoru dezinformacija, ali "Špigl onlajn" govori kako NATO sumnjiči ruske izvore. 

- Radi se o ruskoj provokaciji koja time želi da da do znanja šta misli o stacioniranju NATO jedinica u baltičkim zemljama- rekao je za "Špigl onlajn" jedan neimenovani diplomata NATO-a, prenosi Hina. 

Stacioniranje jedinica NATO u baltičkim zemljama odgovor je na rusku agresiju na Ukrajinu i okupaciju Krima. 

"Špigl" navodi kako su u utorak mnogi političari i mediji u Litvaniji primili mejl u kojem se detaljno opisuje slučaj silovanja jedne maloletne Litvanke, koju su, kako stoji u mejlu, 9. februara u mestu Jonava silovali nemački vojnici. Neki mediji u Litvaniji su i objavili ove tvrdnje. 

Vlada Litvanije je nakon toga demantovala da se ovaj slučaj ikada dogodio. Nemačka vlada već duže vreme Kremlj optužuje za širenje dezinformacija radi postizanja određenih političkih ciljeva. 

Slučaj s Bundesverom u Litvaniji podseća na slučaj zabeležen krajem 2015., kada su ruski mediji proširili priču o tome kako su izbeglice u Berlinu silovale jednu maloletnicu ruskog porekla, uz tvrdnju da to nemačke vlasti žele da prikriju. 

Iako je i ovaj slučaj demantovan, hiljade građana Nemačke ruskog porekla protestovale su protiv izbegličke politike Angele Merkel pozivajući se na ovaj "slučaj".
 Nemačka vlada procenjuje da se radilo o kampanji koja je trebalo da naškodi Angeli Merkel zbog njenog stava prema Moskvi u ukrajinskoj krizi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lucky

pre 7 godina

Знају браћа Руси како се против НАТО фашиста треба борити. Нису Руси наивни и превише доброћудни Срби које кара ко стигне.

Beloica

pre 7 godina

Plasite sami sebe po tim kucecim drzavicama a ne daj Boze bilo Sta da se dogodi tesko da ce bilo ko od vas da se vrati u Nemacku a sto se tice silovanja to nije nista novo za svabe

Rado

pre 7 godina

Smeh do suza zbog glupe alianse.Baš briga Ruse koje gadosti čine Nato vojnici po tudjim zemljama.Rusi imaju za njih spremne rakete a ne ogovaranja.

Sasa

pre 7 godina

Litvanci i Poljaci su zaboravili kakva su silovanja bila od 1939-1945.Vuk dlaku menja a cud nikad....\n

XXL

pre 7 godina

A šta je bila zapadna propaganda na ovim prostorima 'da srbi siluju' jer znaju da će kod njihovih građana takva vest izazvati šok i ako su rusi u pitanju svaka čast što su im odgovorili u stilu 'njihove škole' dezinformacija. Sad nek' vide kako je to kada treba javnost razuveriti ako je vest - patka. A šta ako NIJE?

nati

pre 7 godina

Putin samo  koristi vasa sredstva u informacionom ratu,sta vam tu nije jasno,pa vi se time koristite godinama unazad.Lopovi i moralne nakaze uvek polaze od sebe kad su drugi u pitanju ali Putin nije isti kao i svi vi.Zaglupeli ste sav narod i sad manipulisete svim i svacim,to ce vam se strasno obiti o glavu jednog dana.Postoji univerzalni zakon i pravda ali je mnogo spor.Kad dodje na naplatu,nadrljali ste.n

Dule

pre 7 godina

Ништа чудно, исто то и на истом месту су радили и 1941-44.

Pera

pre 7 godina

Пошто литванска влада демантује догађај, јасно је да су Немци силовали девојчицу Рускињу. Руса у Литванији има близу 50%, али их литванска расистичко-шовинистичка власт не признаје ни за своје грађане ни за људска бића. С друге стране, да је дошло до секса са литванском девојчицом, то нико не би ни сматрао силовањем јер и мушки и женски Литванци једва чекају да их Немци по..бу.

NATO

pre 7 godina

Propaganda od strane USA sami Salju dezinformacije da bi optuzivali Rusiju prljava igra se nastavlja kao eto Rusi nas non stop napadaju i pravociraju . Sta znaci mi USA smo jedini koji vas stite opasna je igra koju sprovode momentalno !

vlada

pre 7 godina

...čekaj, a šta će te vi u Litvaniji? Jel i to ruska "provokacija"? Izmišljate i pitanja i odgovore - a kriva je Rusija! Vi ste totalno BOLESNI!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija