• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.02.2017

17:51

TRAMP U PLOČU, NJEGOVI SAVETNICI U KLIN! Kontradiktorne izjave Bele kuće o Rusiji, savetnici predsednika SAD mu rade o glavi?!

Vesti

TRAMP U PLOČU, NJEGOVI SAVETNICI U KLIN! Kontradiktorne izjave Bele kuće o Rusiji, savetnici predsednika SAD mu rade o glavi?!

Podeli vest

Govor predsednika SAD Donalda Trampa na konferenciji za novinare u četvrtak uveče o tome da po svaku cenu želi dobar odnos s Rusijom iznenadio je mnoge

Taj njegov stav kontradiktoran je u poređenju s izjavama članova njegove administracije, koji potenciraju sukob s Rusijom.

 

 

Analitičari su oko toga podeljeni, pa jedni kažu da Trampova administracija ne zna šta priča, dok drugi objašnjavaju da predsedniku SAD rade o glavi čak i njegovi najbliži saradnici.

Nezadovoljan izborom

Prema navodima medija u SAD, Tramp se pokajao što je neke ljude postavio na funkcije.

Verovatno ni sam Tramp ne zna šta misli, ali krivi medije da ga sabotiraju lažnim izveštavanjem

Majkl Stanton

- Jedan od njih je portparol Bele kuće Šon Spajser. On često govori suprotno od onoga šta mu se kaže. Jedan od takvih primera bila je njegova izjava da Amerika očekuje da Rusija vrati Krim Ukrajini, koju je dao samo dan pre nego što je Tramp izjavio da želi saradnju sa Putinom po svaku cenu. Zbog toga i gomile drugih grešaka Tramp uveliko traži zamenu Spajseru - navodi izvor iz administracije SAD.

 

 

On dodaje da je još jedan od onih kojima je Tramp nezadovoljan ministar odbrane Džejms Matis, zvanim Besni Pas.

- Matis je pre nekoliko dana izjavio da sa Rusijom može da se priča samo sa pozicije sile. Tramp, koji smatra suprotno, zbog toga je poludeo. Misli da mu Matis i nekoliko drugih u administraciji rade o glavi i da ga sabotiraju u pokušaju da popravi odnose s Moskvom. Takođe, zbog svega toga misli da ispada smešan u javnosti, što je tačno budući da svaki dan neki njegov saradnik kaže nešto što se ne slaže s Trampovim stavovima - pojašnjava izvor iz Vašingtona.

Niko nema pojma

S druge strane, pojedini analitičari smatraju da niti Tramp niti njegovi saradnici nemaju pojma kako se vodi država.

 

 

- Takve kontradiktorne izjave potpuno su smešne. Čak i sam Tramp jedan dan priča jedno, sutra drugo. Zbog toga su svi strani lideri zbunjeni. Oni ne znaju kako će se predsednik Amerike postaviti u određenim situacijama. Ne znaju da li želi da ukine sankcije Rusiji ili ne, da li želi rat s Kinom ili ne, da li podržava izgradnju izraelskih naselja na Zapadnoj obali ili ne. Verovatno ni on sam ne zna, ali krivi medije da ga sabotiraju lažnim izveštavanjem - kaže politikolog iz SAD Majkl Stanton.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
master

pre 7 godina

Tramp nije politicar a ni njegovi savetnici ne pomazu, apsolutno zbunjena cela administracija, Spajser lupa bez veze i sta hoce, Mattis niti cuje niti slusa, vreme da se njih dvoica uklone sa pozicije sto pre i da se postave ljudi koji ce slusati predsednika a ne ici kontra njegovim izjavama, koje su nekada vrlo suprotne u zavisnosti gde ih objavljuje.

miša

pre 7 godina

To amerikanci provociraju, ispituju puls Rusije kako će reagovati na određene provokacije i situacije, za tako nešto kod nas se kaže, ne čačkaj mečku.

Srdjan

pre 7 godina

Naravno da lupaju kad su kupljeni Sorosevim parama.

DxD

pre 7 godina

Zbog stalnih zestokih napada na Trampovu politiku od strane liberalnih globalista tj demokratskih i nekih republikanskih senatora,liberalnih kapitalistickh krugova,bezbjednosnih sluzbi i FBI skoro svih medija u SAD i EU na celu sa CNN ,a sada i nesuglasice u samom Trampovom timu,politicka situacija u SAD je postala turbulentna sa vrlo neizvjenim posljedicama po SAD i cijeli svijet. Tramp hoce mir i sporazum sa Rusima,njegovi protivnici traze nastavak sukoba i ratova po svijetu i protiv Rusije,EU je u panici jer zna da je ionako u velikim problemima.Dakle,tesko je reci kako ce se situacija razvijati,ovo je borba dobra i zla i nadam se pobjedi dobra,tj.Trampove politike sporazumijevanja...

Mara

pre 7 godina

Sile zla su u punom elementu,Obamina administracija i dalje vrslja i opstruise Trampa,zla vestica Hilari i dalje vodi ubojitu kampanju protiv njega a narod zaglupljen i sludjen,ne zna sta da misli.Svi su u teskom bunilu, samo sile zla znaju sta rade.\n

pauna

pre 7 godina

trampova administracija ide mi na zivce a samim tim mi ugrozava zdravlje.brate izgledaju kao rastimovani orkestar.gospodine trampe sto pre uzmite dirigentsku palicu i dovedite ih u red.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija