• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.02.2017

20:07

TRAMP ŠOKIRAO AMERIKANCE: Sarađivaću sa PUTINOM PO SVAKU CENU, neću NUKLEARNI RAT!

Vesti

TRAMP ŠOKIRAO AMERIKANCE: Sarađivaću sa PUTINOM PO SVAKU CENU, neću NUKLEARNI RAT!

Podeli vest

Radiću s ruskim liderom, po svaku cenu, makar me to politički uništilo. Mnogo je bolje da imamo dobre odnose s Moskvom nego da izbije atomski sukob, tvrdi američki predsednik

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u četvrtak uveče da će sarađivati sa Rusijom i njenim liderom Vladimirom Putinom po svaku cenu. On tvrdi da je mnogo bolje da Vašington ima dobre odnose s Moskvom nego da izbije nuklearni rat.

Nemojte zaboraviti da smo mi moćna nuklearna sila, ali da su to i oni. Ako bi Rusija i SAD radile zajedno, to bi bilo dobro, a ne loše
Donald Tramp

Mediji prave problem

Tramp je tokom konferencije za medije, koja je trajala čak sat i po vremena, kritikovao američke medije zbog toga što su napravili opštu histeriju u vezi s Rusijom.

- Najviše bih voleo da imam dobar odnos s Moskvom, međutim, zbog objavljivanja lažnih, odvratnih i netačnih vesti, Amerikanci bi to verovatno videli kao slabost. Sutra ćete reći: "Donald Tramp želi da sarađuje s Rusijom. To je strašno." Međutim, nije strašno. To je dobro - rekao je američki predsednik.

Kako je naglasio, uprkos svemu, sarađivaće s Rusijom, po cenu da ga to politički uništi.

- Znam da, politički gledano, saradnja s Rusijom nije dobra za mene. Najbolja stvar koju bih mogao da uradim, kako bih zaradio lake političke poene, jeste da potopim ruski brod, koji se nalazi na 50 kilometara od naše obale. Svi u ovoj zemlji bi rekli: "To je baš sjajno." Međutim, to uopšte nije dobro. Izazvalo bi nuklearni holokaust. Radije bih sarađivao s Rusijom - objasnio je Tramp.

TRAMP U PLOČU, NJEGOVI SAVETNICI U KLIN! Kontradiktorne izjave Bele kuće o Rusiji, savetnici predsednika SAD mu rade o glavi?!

On je apelovao na američke medije da fabrikovanim vestima o njegovim navodnim vezama s Kremljom ne sabotiraju zbližavanje dve najveće nuklearne sile na svetu.

- Želim da vam kažem, lažnim medijskim izveštajima koje pravite, netačnim i odvratnim vestima otežavate sklapanje bilo kakvog dogovora s Rusijom. Verovatno Putin kaže: "Nema šanse da predsednik Tramp ikad sarađuje s Rusijom zbog pritisaka koje trpi usled svih tih lažnih priča. Baš šteta" - naveo je šef Bele kuće.

A ONI GA NAPRAVILI... TRAMP SE IGRA VATROM: Mediji su neprijatelji američkog naroda!

Na pitanje novinara da li misli da ga Putin testira, Tramp je odgovorio da to nije tačno.

- Putin verovatno misli da sa mnom ne može više ništa da se dogovori jer je sada to politički veoma nepopularno. To je velika šteta jer bi trebalo da imamo dobar odnos s Rusijom. Nemojte zaboraviti da smo mi veoma moćna nuklearna sila, ali da su to i oni. Ako bi Rusija i SAD zapravo radile zajedno, ako bismo imali dobar odnos s njima, verujte mi, to bi bila dobra stvar, a ne loša - objasnio je Tramp.

U interesu naroda

Prema njegovim rečima, cilj mu je da učini pravu stvar za američki narod i pokuša da uspostavi dobar odnos s Kremljom.

Odbio mesto savetnika za bezbednost

Beta

Viceadmiral Robert Harvard odbio je ponudu Donalda Trampa da bude postavljen na poziciju savetnika za nacionalnu bezbednost umesto Majka Flina, koji je početkom nedelje podneo ostavku.
- To je problem lične prirode. U jedinstvenoj sam prilici da nakon 40 godina u vojsci uživam u slobodnom vremenu - objasnio je Harvard zašto je odbio ponudu.

- Oštro postupanje prema Rusiji neće doprineti poboljšanju odnosa. U ovakvoj situaciji, ne znam da li ćemo uspeti da se usaglasimo, baš ne znam. Možda hoćemo, a možda i ne. Međutim, verujte mi, želim na prvom mestu da učinim pravu stvar za američki narod, a biću iskren, na drugom mestu i za ceo svet - zaključio je predsednik SAD.

Tramp se, inače, suočava sa velikim pritiskom protivnika, koji ga optužuju za veze s Rusijom. Hajku je pokrenula Hilari Klinton još tokom predizborne kampanje, optužujući Kremlj da je hakovao kompromitujuće mejlove njene Demokratske stranke i objavio ih kako bi Tramp pobedio.

Nije se zaustavila čak ni nakon što je izgubila na izborima. Sada optužuje Trampa i njegove saradnike za saradnju s Moskvom, a poslednja njena žrtva je savetnik za nacionalnu bezbednost u Beloj kući Majk Flin. On je bio prinuđen da podnese ostavku početkom nedelje zbog optužbi da je nudio ukidanje sankcija Moskvi u razgovoru sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejem Kisljakom, a o tome nije obavestio potpredsednika Majka Pensa.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17