• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2017

08:16

(FOTO) NEMIRI U KIJEVU: U sukobima demonstranata sa policijom povređeno 10 osoba

Vesti

(FOTO) NEMIRI U KIJEVU: U sukobima demonstranata sa policijom povređeno 10 osoba

Podeli vest

U sukobima demonstranata i policije u Kijevu povređeno je 10 osoba, od kojih jedna ima ozbiljniju povredu glave, izjavio je portparol ukrajinskog Crvenog krsta za gradsku televiziju, prenosi Tass
Tanjug/AP

 

U sukobima u nedelju je uhapšeno pet osoba, a mediji navode da je među njima lider organizacije "Ukrajinski nacionalisti" Nikolaj Kokinovski, koja je zabranjena u Rusiji.

Tass je, u međuvremenu, objavio da su oni pušteni.

Do sukoba je došlo kada su demonstranti pokušali da probiju policijski kordon blizu Narodne banke i zgrade predsedništva, ali su se kasnije vratili na Trg nezavisnosti - Majdan.

Protest je počeo u popodnevnim satima, kada se hiljade ljudi okupilo na trgu Majdan kako bi odalo počast ubijenima u raciji pre tri godine.

Među onima koji su bili na Majdanu bili su i aktivisti paravojnih grupa koje su organizovale blokadu zaliha uglja iz Donbasa 25. januara.

Demonstranti su u jednom trenutku marširali do zgrade predsedništva tražeći od vlasti da podrži blokadu Donbasa, a planirali su da postave šatore i provodu noć na tom mestu.

Tass navodi i da se situacija u međuvremenu smirila, a da mirne proteste nadgledaju policija i nacionalna garda.

Tanjug/AP

Šef policije Kijeva Jurij Zozulija izjavio je da je ono što se dogodilo u Kijevu "puka provokacija", kao i da sukoba nije bilo već se radilo o predstavi.

AP prenosi da su učesnici protesta nosili maskirna odela i fantomke i da su pokušali da podignu šator ispred zgrade predsedništva, kao znak podrške nacionalistima koji su blokiralki isporuke uglja iz delova istočne Ukrajine koju drže proruske snage, što je dovelo do nestanka struje u delovima Ukrajine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija