• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2017

23:59

ZBOG NJEGA PADAJU TRAMPOVI MINISTRI: On je Sergej Kisjak, Putinove oči i uši u Vašingtonu!

Vesti

ZBOG NJEGA PADAJU TRAMPOVI MINISTRI: On je Sergej Kisjak, Putinove oči i uši u Vašingtonu!

Podeli vest

Ambasador Rusije u Vašingtonu Sergej Kisljak našao se u središtu "oluje" u kojoj je ključni saradnik Donalda Trampa ostao bez funkcije. Važi za ljubaznog čoveka čiji je šarm uvod u odlučnost s kojom brani svoju zemlju na američkom tlu

Tako Kisljaka (66) opisuje britanski "Gardijan", ističući da je ovaj "Putinov čovek u Vašingtonu" obično izvan žiže javnosti, ali se ovih dana našao u centru pažnje, kada su njegovi kontakti s Trampovim bivšim savetnikom za nacionalnu bezbednost uzdrmali novu američku administraciju. 

Kisljakovi razgovori sa doskorašnjim savetnikom za nacionalnu bezbednost Majklom Flinom primorali su tog Trampovom bliskog saradnika da podnese ostavku 13. februara, dok su Kisljakova dva sastanka sa Džefom Sešensom dovela do povlačenja ovog američkog javnog tužioca iz istrage o umešanosti Rusije u izbore u SAD. 

(FOTO) TRAMP ISPROZIVAO HILARINE DEMOKRATE: Zaboravili ste ko je prvi pio kafu s Putinom!

Ovaj drugi po redu udarac za Donalda Trampa usledio je baš u trenutku kada je relativno popravio utisak u javnosti nakon svog prvog govora u Kongresu, ocenjuje londonski dnevnik. 

"Kisljak je strateški ciljao baš one ljude za koje je Kremlj smatrao da bi mogli da budu ključni saveznici u novoj američkoj administraciji. Iznenađuje, međutim, stepen uspešnosti. Sešens je već drugi visoki član administracije za koga je otkriveno da se sretao sa Rusima i zatim pokušavao da to zataška", kaže Alina Poljakova, zamenica direktora Centra za Evroaziju Dinu Patriciu Atlantskog saveta u Vašingtonu. 

Kisljak je, inače, po struci inženjer, ali je završio i Akademiju za spoljnu trgovinu u SSSR-u, nakon čega se pridružio Ministarstvu spoljnih poslova 1977. godine. 

Public

Prvi diplomatski zadatak u SAD obavljao je 1985-1989. godine, a fokus mu je bio - oblast kontrole naoružanja. 

Bio je i ruski ambasador u NATO-u 1998. godine, a zatim zamenik šefa ruske diplomatije od 2003. Na ambasadorsko mesto u SAD došao je 2008. godine. 

Neki američki mediji navode da je Kisljak zapravo glavni ruski regruter za "spavače" - špijune u SAD, što je Rusija nazvala "američkom paranojom".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija