• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.03.2017

08:01

JAPAN TVRDI: Severna Koreja ispalila 4 rakete, tri pale u naše vode!

Vesti

JAPAN TVRDI: Severna Koreja ispalila 4 rakete, tri pale u naše vode!

Podeli vest

Severna Koreja ispalila je četiri balističke rakete, od kojih su tri pale u Japansko more, 300 kilometara od severozapadne obale Japana, saopštili su danas japanski i južnokorejski zvaničnici



Kako su naveli vojni zvaničnici Južne Koreje, radi se o interkontinentalnim balističkim raketama (ICBM) koje mogu da lete čak do SAD, a prema njihovim navodima, rakete su letele u proseku 1.000 kilometara i dostigle su visinu od 260 kilometara, prenosi Rojters.

Rakete su lansirane iz Tongčang-ri regiona, blizu severne granice sa Kinom, saopštili su južnokorejski zvaničnici.

Međutim, američki zvaničnici smatraju da nema indikacija da je Severna Koreja koristila ICBM rakete, ali da su ustanovili da nema opasnosti po SAD.

Japanski premijer Šinzo Abe izrazio je da je negodovanje povodom nuklearnog naoružanja Severne Koreje.

- Lansiranje raketa je jasno kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN. To je ekstremno opasan potez - rekao je Abe u parlamentu.

Južnokorejski predsednik Huang Kjo-an osudio je lansiranje raketa i dodao da je to direktan izazov za međunarodnu zajednicu, kao i da će Seul brzo razviti američki protivraketni odbrambeni sistem, uprkos protivljenju Kine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija