• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.03.2017

10:19

SVET NA IVICI NUKLEARNOG RATA! Vanredna sednica SB UN, tema - RAKETNI TESTOVI SEVERNE KOREJE!

Vesti

SVET NA IVICI NUKLEARNOG RATA! Vanredna sednica SB UN, tema - RAKETNI TESTOVI SEVERNE KOREJE!

Podeli vest

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće sutra vanrednu sednici kako bi razgovarali o najnovijim raketnim probama Severne Koreje, saopštila je američka misija

 

SAD i Japan su zahtevale hitan sastanak nakon što je Severna Koreja lansirala najmanje četiri balističke rakete, od kojih su tri pale u more blizu Japana.

Generalni sekretar UN Antonio Guteres osudio je raketne testove kojim je Severna Koreja ponovo prekršila rezolucije UN kojim se toj zemlji brani razvijanje raketne tehnologije i insistirao da se Pjongjang uzdrži od daljih provokacija.

- Takvi postupci krše rezolucije Saveta bezbednosti i ozbiljno narušavaju regionalni mir i stabilnost - rekao je on, preneo je AFP.

 

 

Južna Koreja saopštila je da su četiri rakete ispaljene iz okruga Tongčang u provinciji Pjongan, prema Japanskom moru.

Rakete su letele oko 1.000 kilometara i dosegle visinu od 260 kilometara, saopštio je šef južnokorejskog generalštaba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija