• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.03.2017

23:12

MOSKVA TRAŽI OBJAŠNJENJE: Turci uhapsili Ruskinju zbog ubistva ambasadora Karlova!

Vesti

MOSKVA TRAŽI OBJAŠNJENJE: Turci uhapsili Ruskinju zbog ubistva ambasadora Karlova!

Podeli vest

Jekaterina B. (33), za koju turski mediji tvrde da je organizovala prostituciju u Ankari, privedena jer je bila u kontaktu sa Mevlutom Mertom Altintašem, ubicom diplomate Andreja Karlova

Ruskinja Jekaterina B. (33) uhapšena je juče u Turskoj pod sumnjom da je umešana u ubistvo ruskog ambasadora Andreja Karlova u decembru u Ankari.

Turski istražitelji su naveli da je ona pre i na dan atentata bila u kontaktu sa turskim policajcem Mevlutom Mertom Altintašem (22), koji je pucao u Karlova.

Pretpostavljamo da je Altintaš iskoristio Jekaterinu B. kao paravan, ali da je ona znala o čemu se radi

Izvor iz turske policije

Negirala umešanost

Kako turski list "Sabah" navodi, Jekaterina je rukovodila elitnim lancem prostitucije, a uhapšena je u Ankari, gde je i živela.

- Na saslušanju je priznala da je bila u kontaktu s Altintašem, ali je negirala da je umešana u ubistvo ambasadora Karlova. Ipak, zadržana je u pritvoru u Ankari dok traje istraga - piše "Sabah".

Taj list dodaje da je Jekaterina B. preko pet specijalizovanih sajtova povezivala devojke iz Rusije sa bogatom klijentelom u Turskoj. Takođe je organizovala dolazak devojaka iz Rusije u Tursku i zakazivala im sastanke i seks sa klijentima u pet luksuznih hotela u Ankari.

- Jedan od klijenata Jekaterine B. bio je i atentator na ambasadora Mevlut Mert Altintaš. On se tokom novembra i decembra redovno dopisivao sa Jekaterinom putem mobilne aplikacije "Votsap". Njih dvoje su više puta razgovarali i telefonom - objavio je turski list.

 

 

Prema navodima izvora iz turske policije, istražitelji sumnjaju da je Altintaš preko Jekaterine angažovao prostitutke kako bi prikrio da sprema ubistvo.

 

 

- Pretpostavljamo da je Altintaš iskoristio Jekaterinu B. kao paravan, ali da je ona znala o čemu se radi. Kako bi sakrili tragove, u porukama su dogovarali susrete sa prostitutkama - rekao je izvor iz policije.

Moskva traži objašnjenje

S druge strane, vlasti u Moskvi iznenađene su hapšenjem ruske državljanke u Turskoj. Zbog toga je ambasada Rusije u Ankari odmah zatražila objašnjenje.

Ubica imao ljubavnicu iz Moskve

Mevlut Mert Altintaš, ubica ruskog ambasadora Andreja Karlova, imao je ljubavnicu iz Rusije, objavio je turski list "Hurijet".
- Altintaš se zabavljao sa Ruskinjom. Ona se uoči atentata vratila u Moskvu, svoj rodni grad. Nju je ispitala ruska policija, ali je zaključila da ona nema nikakve veze s atentatom - naveo je "Hurijet".

- Poslali smo turskim vlastima zahtev da nam potvrde da li je uhapšena ruska državljanka u vezi sa istragom ubistva Andreja Karlova. Još nismo dobili odgovor, niti bilo kakvo objašnjenje - rekla je portparolka ambasade Irina Kasimova.

Podsetimo, Andrej Karlov je ubijen 19. decembra dok je govorio na otvaranju izložbe fotografija "Rusija u očima Turaka" u jednoj galeriji u Ankari. Atentator Mevlut Mert Altintaš, nekadašnji pripadnik turskih specijalnih snaga, ušao je na skup pomoću nevažeće policijske legitimacije.

Stajao je sve vreme ambasadoru iza leđa i glumio obezbeđenje. Dok je Karlov govorio, Altintaš je potegao pištolj i upucao ambasadora s leđa, s najmanje 11 hitaca, vičući: "Alahu akbar" i "Ovo je osveta za Alep".

Nakon što je policija došla, Altintaš je zapucao i na njih, a u razmeni vatre je ubijen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija