• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.03.2017

18:31

NESREĆA U ETIOPIJI: Broj mrtvih u klizištu porastao na 65 osoba!

Vesti

NESREĆA U ETIOPIJI: Broj mrtvih u klizištu porastao na 65 osoba!

Podeli vest

Broj mrtvih u klizištu na deponiji na periferiji glavnog grada Etiopije Adis Abebe porastao je na 65, saopštile su danas lokalne vlasti novi bilans ove nesreće.

U klizištu koje se dogodilo u subotu uveče na deponiji u periferiji glavnog grada, najvećoj deponiji u zemlji, zatrpani su provizorni stambeni objekti, ali i delovi betonskih zgrada.

Deponija u predgrađu Adis Abebe služi za odlaganje gradskog otpada više od 50 godina.

 

 

Meštani kažu da je uzrok nesreće reaktiviranje jednog odlagališta smeća, koje je bilo van funkcije nekoliko godina, prenosi danas "Raša tudej".

- Govorili smo im da ne bacaju otpad na vrh gomile. Mislim da je odluka gradskih vlasti da reaktivira jedno odlagalište glavni razlog nesreće u kojoj je praktično nestalo najmanje 20 kuća - rekao je meštanin Asefa Teklemahimanot.

Ekipe i dalje pokušavaju da pronađu moguće preživele i nestale.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija