• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

14.03.2017

18:27

OSVAJANJE SVEMIRA Rusija počela da regrutuje prve kosmonaute za let na Mesec!

Vesti

OSVAJANJE SVEMIRA Rusija počela da regrutuje prve kosmonaute za let na Mesec!

Podeli vest

Ruska svemirska agencija Roskosmos saopštila je danas da je počela regrutovanje novih kosmonauta i dodala da će izabrani biti prvi koji će hodati po Mesecu

Roskosmos traži šest do osam profesionalnih kosmonauta koji će biti piloti novog svemirskog broda "Federacija" i radiće na Međunarodnoj svemirskoj stanici, navela je agencija i dodala da će oni biti prvi iz Rusije koji će hodati po Mesecu.

Kandidati mogu da se prijave tokom naredna četiri meseca i neće biti "nikakve diskriminacije na osnovu boje kože ili pola", rekao je zvaničnik Roskosmosa Sergej Krikalev.

Prema njegovim rečima, kandidati mora da imaju više od 35 godine, visinu od 1,50 do 1,90 metara i težinu koja ne prelazi 90 kilograma.

Neophodno je znanje informatike, engleskog jezika kao i iskustvo u vazduhoplovstu i vazduhoplovnoj industriji. 

Rusija planira prve letove za Mesec do 2031. godine.

Budući kosmonauti treba da budu i strpljivi. Od 30 ruskih astronauta Roskosmosa, 14 nije nikad bilo u svemiru.

Poslednje regrutovanje kosmonauta bilo je 2012.godine.

Svemirski brod "Federacija" će imati prvi probni let do 2021. godine. Taj brod će zameniti čuveni Sojuz koji se koristi za prebacivanje svih kosmonauta na Međunarodnu svemirsku stanicu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 7 godina

Nemojte ,nemojte Rusi ,da ponizavate civilizaciju sa zapada ,...Amer je prvi " hodo" po mesecini ?!?!....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija