• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2017

18:26

TURCI NEĆE DA STANU: Erdogan planira nove nastupe svojih političara u Nemačkoj

Vesti

TURCI NEĆE DA STANU: Erdogan planira nove nastupe svojih političara u Nemačkoj

Podeli vest

Turski predsednik Redzep Tajip Erdogan, uprkos napetoj situaciji u odnosima sa nekim zemljama Evropske unije, planira da u Nemačku pošalje još 15 visoko pozicioniranih političara kako bi vrbovali birače za ustavne promene na referendumu 16. aprila, piše nemački list Bild, a prenosi Hina

- Do kraja marta trebalo bi da se održi još najmanje 15 skupova na kojima bi nastupili bivši ministri, advokati i visokopozicionirani članovi vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) predsednika Erdogana", navodi Bild.

Većina tih nastupa trebalo bi da bude održana u najmnogoljudnijoj nemačkoj saveznoj pokrajini, Severnoj Rajni Vestfaliji, gde živi i najveći deo od 1,4 miliona turskih državljana. 

BUKTI DIPLOMATSKI RAT: Turska ne da holandskom ambasadoru da se vrati u Ankaru!

Oni su potencijalni birači na predstojećem referendumu na kojem bi narod trebalo da odluči o ustavnim promenama kojima bi Erdogan dobio veća ovlašćenja.

Skupovi bi trebalo da budu održani i u većim gradovima poput Berlina, Stutgarta, Minhena i Hamburga.

Još nije poznato da li će na nekom od skupova nastupiti i sam Erdogan.

Nakon što su prošlih nedelja vlasti u nekoliko nemačkih gradova iz sigurnosnih razloga zabranile nastupe turskih političara na javnim skupovima, turski predsednik Erdogan je Nemačku optužio da praktikuje "nacističke metode".

HOLANDSKI PREMIJER: Razumem Turke, ali je Erdogan prešao svaku meru!

Erdogan je optužio i nemačku kancelarku Angelu Merkel da štiti teroriste iz Kurdske radničke stranke PKK.

- Poštovana Merkel, vi pomažete teroristima. Zašto ne učinite ništa protiv 4.500 terorista u vašoj zemlji- rekao je Erdogan.

Portparol nemačke kancelarke Štefen Zajbert objasnio je kako su Erdoganovi komentari apsurdni.

- Nemačka kancelarka odbija da komentariše i u budućnosti ovakve apsurdne navod- rekao je Zajbert.

Ministar unutarnjih poslova Tomas de Mezijer objasnio je kako optužba o zaštiti terorizma "nema veze s realnošću", jer je Nemačka još davno zabranila rad PKK i svrstala je među terorističke organizacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija