• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

17.03.2017

17:17

ANGELA MERKEL U BELOJ KUĆI: Donald Tramp dočekao kancelarku Nemačke!

Vesti

ANGELA MERKEL U BELOJ KUĆI: Donald Tramp dočekao kancelarku Nemačke!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je danas u posetu Vašngtonu gde se prvi put sastaje sa novim američkim predsednikom Donaldom Trampom

Merkelovu je u Beloj kući dočekao Tramp, a lideri su se posle rukovanja i poziranja uz osmeh pred kamerama, uputili ka Ovalnom kabinetu, prenosi AFP.

Tanjug/AP

Na početku sastanka, Merkelova i Tramp će 15 minuta razgovarati u četiri oka - na predlog američkog predsednika, prenose nemački mediji uz napomenu da je to bila retka praksa kancelarke sa prethodnim šefovima Bele kuće Barakom Obamom i Džordžom Bušom.

Tanjug/AP

Potom su planirani razgovori dve delegacije, i zajednička konferencija za štampu i večera...

Skoro pa je nepotrebno spominjati koliko su Nemačka i SAD važne jedna drugoj. Nemačka ekonomija zavisi od izvoza, a SAD su tu neprikosnoveni kupci nemačkih proizvoda: troše na njih dvostruko više novca nego Francuska, Britanija i Kina zajedno.

 

Tanjug

Nemačka je decenijama svoju bezbednost stavljala u ruke Vašingtona - SAD su država sa najviše vojnika u Nemačkoj, čak 35.000, što je zapravo najviše stranih vojnika u bilo kojoj zemlji zapadne hemisfere. Pod američkim nuklearnim kišobranom, Nemačka je svom snagom krenula u evropsku integraciju, a ekonomija je procvetala.

Ono što je manje očigledno je odgovor na pitanje: šta SAD ima od takvog odnosa sa Nemačkom? Upravo to biće glavni zadatak nemačke kancelarke, da Trampa ubedi da postoji mnoštvo razloga da se takav odnos nastavi. Zbog toga će kancelarka svoju taktiku usmeriti ka Trampovoj najvećoj opsesiji - trgovini...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljuba

pre 7 godina

Merkelova je tipovala za pobedu Hilari, šta će ona onda Trampu.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija