• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.03.2017

22:34

DRŽAVNI SEKRETAR SAD TILERSON PRETI: Moguća je i vojna akcija protiv Pjongjanga! Japanci vežbaju evakuaciju!

Vesti

DRŽAVNI SEKRETAR SAD TILERSON PRETI: Moguća je i vojna akcija protiv Pjongjanga! Japanci vežbaju evakuaciju!

Podeli vest

Američka politika "strateškog strpljenja" prema Pjongjangu više ne važi, rekao je u Seulu američki državni sekretar Reks Tilerson, dodavši da su moguće sve opcije, uključujući i vojnu

Vojna akcija SAD protiv Severne Koreje je opcija koja je na stolu, rekao je Tilerson na zajedničkoj konferenciji za štampu sa svojim južnokorejskim kolegom Jun Bjung Seom, posle posete demilitarizovanoj zoni koja razdvaja Severnu i Južnu Koreju.

PROTIV KIMOVE PRETNJE: Amerikanci instaliraju novu raketnu odbranu u Južnoj Koreji!

- Naravno da ne želimo da dođe do vojnog sukoba", rekao je on, ali i dodao da to zavisi od Pjongjanga i pretnji koje predstavlja njihov program naoružanja.

Reuters

- Ako to bude po našem mišljenju zahtevalo akciju, ta opcija će biti na stolu - poručio je Tilerson. 

Najava da bi SAD mogle da iontervenišu u Severnoj Koreji izazvala je pravu paniku u Japanu.

Tokio je, u međuvremenu, sproveo i vežbu evakuacije u ribarskom gradu na poluostrva Oga, zbog lansiranja severnokorejskih raketa prema obalama Japana. Uvežbavana je reakcija građana u slučaju da Severna Koreja ispali balističku raketu prema Japanskom kopnu, prenosi Rojters.

(VIDEO) IMPERIJA IZLAZEĆEG SUNCA PRETI KINI: Japan šalje Izumo najveći ratni brod u Južno kinesko more!

Žitelji poluostrva, koje se nalazi 450 kilometara od prestonice Japana Tokija, tokom vežbe su išli prema evakuacionim centrima noseći zaštitnu opremu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija