• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.03.2017

12:26

(FOTO/VIDEO) SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD! Ovo je ubijeni napadač koji je pokušao da napravi pokolj u Parizu!

Vesti

(FOTO/VIDEO) SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD! Ovo je ubijeni napadač koji je pokušao da napravi pokolj u Parizu!

Podeli vest

Francuski mediji su objavili snimak tela ubijenog muškarca koji je na aerodromu u Parizu oteo pušku pripadniku vojske, pošto je prethodno ranio policajca

Čovek koji je danas ubijen na aerodromu Orli pošto je oteo pušku vojniku, prethodno je ranio policajca u Parizu, a reč je o radikalizovanom muslimanu, od ranije poznat policiji i obaveštajnim službama, potrvrdio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno le Ru.

 - Njegov identitet je poznat policiji i obaveštajnim službama - rekao je ministar novinarima na aerodromu Orli.


Istragu o napadu na vojnika na aerodromu, kao i o pucnjavi u Parizu 90 minuta ranije preuzelo je antiterorističko odeljenje tužilaštva.

Kako je policija navela, muškarac koji je vozio kola prilikom rutinske saobraćajne kontrole u Parizu otvorio je vatru na policiju i lakše ranio policajca u glavu.


Napadač je pobegao sa lica mesta u ukradenom automobilu koji je potom pronađen u blizini aerodroma Orli, prenosi AP.

Francuski mediji su objavili snimak tela ubijenog muškarca.

Oko 3.000 putnika evakuisano je sa aerodroma, a letovi su obustavljeni sa oba terminala, a neki su preusmereni na aerodrom Šarl de Gol, saopštio je avio-operater ADP. Jedan od dva zatvorena terminala prema navodima vlasti trebalo bi da bude uskoro otvoren, a drugi ne pre večeri.

Stručnjaci za eksploziv pregledali su aerodrom i utvrdili da napadač nije bio opasan bombom, rekao je portparol policije Brende, prenosi Rojters. 

Do incidenta na aerodromu došlo je kada je muškarac oteo pušku ženi vojniku koja je bila deo tročlane patrole, i pobegao u jednu prodavnicu nakon čega su ga bezbednosne snage ubile. Tom prilikom niko nije povređen.

Napadnuti vojnik je u sastavu antiterorističke jedinice zadužene za obezbeđivanje osetljivih lokacija, prenose agencije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar
Politika

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar

Čast mi je što sam Vučićev savremenik, što od njega svakodnevno učim i nazivam ga svojim prijateljem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo njemu, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih 12 godina", rekao je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

07.05.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija