• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.03.2017

22:11

NA DAN SAHRANE ĆE ZAVLADATI MUK! Evo šta će biti sa Britanijom posle kraljičine smrti!

Vesti

NA DAN SAHRANE ĆE ZAVLADATI MUK! Evo šta će biti sa Britanijom posle kraljičine smrti!

Podeli vest

Kako se približava 91. rođendan engleske kraljice Elizabete Druge, mediji sve više spekulišu o tome šta će se u Britaniji desiti nakon njene smrti, navodeći da će tada biti aktiviran "tajni plan" koji će trajati devet dana, odnosno do dana njene sahrane kada će u celoj zemlji zavladati - muk

Uprkos tome što je njena majka doživela 101. godinu, mediji upozoravaju da kraljica živi skoro deceniju duže od prosečnog životnog veka žena u Britaniji, a "Gardijan" navodi da su monarhija i vlada već decenijama spremni za kraljicinu smrt. 

Novinar Sem Najt razgovarao je sa istoričarima, državnim zvaničnicima, predstavnicima medija i osobama bliskim palati kako bi saznao detalje o "Londonskom mostu", što je šifrovan naziv za tajni plan čija će realizacija početi odmah nakon kraljičine smrti. 

Trajaće devet dana, odnosno do njene sahrane, navodi Klix.ba 

Prema informacijama do kojih je Najt došao, Britanija je još 1960-ih počela da planira razvoj dešavanja nakon smrti kraljice. 

U novije vreme održana su dva ili tri godišnja sastanka učesnika koji su zaduženi za realizaciju plana, uključujući i skoro deset vladinih kancelarija, policiju, Kraljevske parkove Londona, vojsku i emitere vesti. 

ODE BRITANIJA! Kraljica Elizabeta II dala ZELENO SVETLO ZA BREGZIT!

Mediji su već pripremljeni za smrt kraljice, pa tako "Gardijan" već ima napisane priče koje će objaviti kada Elizabeta Druga premine, dok "Tajms" planira 11-dnevni program, a mreže ITN i Skaj njuz već godinama vežbaju emisije povodom smrti kraljice. 

Na dan smrti, Bi-Bi-Si planira da aktivira radio-prenosni sistem upozorenja koji je korišćen za vreme hladnog rata, a "Gardijan" piše da većina novinara nikada nije čula za njega. 

Britanske radio-stanice opremljene su plavim OBIT svetlima kojim će biti signalizirana smrt kraljice, nakon čega će sve radio stanice prekinuti emitovanje muzike i svoj program prilagoditi tragediji, dok će Bi-Bi-Si prestati sa emitovanjem satire. 

U pogrebnu povorku trebalo bi da budu uključeni i kraljičini psi, rase velški korgi. 

Četiri dana nakon smrti, telo kraljice biće prebačeno u Vestminster Hol, gde ce ostati četiri dana, a ožalošćeni će biti u mogućnosti da joj odaju počast tokom gotovo celog dana. 

Na dan sahrane kraljice, u Britaniji će sve biti tiho - u 9 sati Big Ben će otkucati jedanput, i više se do kraja dana neće oglašavati. 

U 11 sati, kada kovčeg bude spušten, planirano je da ljudi širom Ujedinjenog Kraljevstva zaćute, da najave na železnickim stanicama budu isključene i da se vozači autobusa povuku sa strane ulice.

NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU: Britanija se sprema za smrt kraljice Elizabete!

DA LI ZNATE? Kako se preziva kraljica Elizabeta II?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran Dimitrijevic

pre 7 godina

Nadam se u Boga da ce im se desiti isti scenario koji su plasirali u jugoslaviji posle brozove smrti samo se nadam da ce biti duzi i krvaviji raspad.U svaku svetsku spletku su umesani pa je red da pokusaju malo sopstvene corbice.

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija