• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.03.2017

20:55

EVROPA U STRAHU OD ISLAMSKIH FANATIKA: Vraćaju se sa ratišta i njihov jedini cilj je da ubijaju!

Vesti

EVROPA U STRAHU OD ISLAMSKIH FANATIKA: Vraćaju se sa ratišta i njihov jedini cilj je da ubijaju!

Podeli vest

Policije i službe bezbednosti zemalja Evropske unije su stavljene u stanje maksimalne uzbune zbog pretnje novih terorističkih napada islamskih ekstremista

Oni zbog poraza napuštaju Islamsku državu u Siriji i Iraku i nastoje da "naročito preko balkanskih puteva" dopru do zapadne Evrope sa zadatkom da vrše atentate.

To piše italijanski list Republika koji kaže da je "Evropska unija blindirala svoje granice" naročito pošto je na aerodromu u Parizu ubijen islamski terorista koji je pokušao da ubije vojnike, policajce i putnike. 

Republika podvlači da su sve bezbednosne snage EU u stanju najveće predostrožnosti, uključujući posebno Italiju koja se sprema da 25.marta dočeka šefove država ili vlada EU koji se u Rimu sastaju da bi obeležili 60. godišnjicu osnivanja Unije. 

(FOTO/VIDEO) SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD! Ovo je ubijeni napadač koji je pokušao da napravi pokolj u Parizu!

Zbog gubitka teritorija, teških vojnih poraza i njihovih uporišta u Raki i Mosulu pred padom, vođe Islamske države šalju svoje saborce u Zapadnu Evropu da bi "udarili na Evropu iznutra kao zmija repom", navodi rimski dnevnik i ukazuje na to da tzv Kalifat Islamske države širi propagandu preko interneta s porukom džihadistima: "morate sejati smrt na Zapadu, ubijajte svud gde ih nađete". 

(FOTO) OVAJ ISIS TERORISTA JE SILOVAO 200 ŽENA! Kaže da je to NORMALNO i da MUŠKARCIMA TO TREBA?!

Republika se poziva na obaveštajne izvore i kaže da je "sve više znakova da razbijeni delovi ekstremista iz Iraka i Sirije nastoje da se vrata u Evropu, krećući se naročito duž balkanskih puteva gde mogu da računaju na stare i nove podrške". 

- Oni sebe smatraju sledbenicima Hidžre, svetog odlaska Muhameda iz Meke u Medinu 622-godine, koji mu je omogućio da pobegne od neprijatelja i ponovo okupi svoje ljude- navodi se u izveštaju italijanskog dnevnika. 

(VIDEO) RAT NA ULICAMA STOKHOLMA: Migranti divljali i palili automobile, policija UPOTREBILA ORUŽJE!

I, kako se dodaje, "to su borci koji ne smatraju da su doživeli poraz i veruju u verski zadatak bez zazora, a reč je o ratnicima prekaljenim u mesecima rata i spremnim na sve". 

Republika dodaje da ozbiljnu brigu i strah zadaje i činjenica da su porazi Islamske države dali novu snagu konkurentskoj islamističkoj mreži Al-kaida, čiji borci sad sve žešće deluju u Siriji i Libiji, a bude se i skrivene ćelije Al-kaide u Evropi. 

Analize obaveštajnih i bezbednosnih službi pokazuju, zaključuje rimski list, da ekstremisti kamikaze ne prezaju da, ako nemaju vatrenog oružja, posegnu za noževima, automobilima, kamionima s užasnim jedinim ciljem da ubijaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nina

pre 7 godina

Pa mora se priznati da oni urade i jedan procenoat od onoga sto su Zapadni Evropljani radili po njihovim drzavama tj. svojim kolonijama bilo bi dosta da izazovu katastrofu u Evropi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija