• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.03.2017

14:47

KRAJ SAPUNICE: Bregzit kreće 29. marta!

Vesti

KRAJ SAPUNICE: Bregzit kreće 29. marta!

Podeli vest

Britanska premijerka Tereza Mej pokrenuće 29. marta član 50 Lisabonskog sporazuma što zvanično predstavlja početak izlaska Britanije iz Evropske unije, objavljeno je danas u Londonu


London je već informisao predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska o svojim namerama, saopštio je portaprol Tereze Mej, a preneo Rojters.

Kraljica Elizabeta II formalno je 16. marta odobrila britanskoj premijerki da pokrene izlazne pregovore Velike Britanije iz Evropske unije odobrivši zakon, koji su prethodno usvojila oba doma britanskog parlamenta.

NA DAN SAHRANE ĆE ZAVLADATI MUK! Evo šta će biti sa Britanijom posle kraljičine smrti!

U saopstenju, koje je tada objavio predsednik parlamenta Džon Berkov, potvrđeno je da Mej može da počne pregovore o izlasku Britanije iz EU u bilo koje vreme.

Predlog zakona kojim se premijerki Terezi Mej daje ovlašćenje da pokrene proceduru izlaska iz EU, usvojen je i u Domu lordova, gornjem domu britanskog parlamenta, nakon što je tekst prethodno prošao glasanje u Donjem domu.

PODELJENO OSTRVO: Parlament Škotske glasao protiv Bregzita, Englezi teraju po svome

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručuje da će u roku od 48 sati članicama Evropske unije predstaviti nacrt uputstva za pregovore o Bregzitu, nakon što Britanija bude formalno pokrenula proces izlaska iz EU 29. marta.

BREGZIT CEPA EVROPU: Britanci će tražiti napuštanje jedinstvenog tržišta EU!

Evropska komisija je, takođe, objavila da je spremna da otpočne pregovore o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, izjavio je portparol EK Margaritis Skinas.

On je rekao da će pregovori o izlasku Britanije početi kada se druge zemlje članice EU sastanu da potvrde pregovarački mandat EK, preneo je Rojters.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija